CP3 by Basketball Totaal

De kristallen bol: VU20

Vrijdagavond maakte Grasshoppers zoals voorspeld korte metten met Rotterdam Basketball. Die ploeg heeft de top van het afgelopen seizoen meegemaakt en komt nu in wat rustiger vaarwater. Mooie kans om eens te kijken waar de ploeg van Jeanine echt toe in staat is. In Delft won Jolly Jumpers met 22 punten verschil van DAS. Vanuit beide clubs is er geen verslag verschenen en ook de video is niet rondgestuurd, dus veel zinnigs kunnen we hier niet over zeggen.

Den Helder hield de punten in eigen zak tegen Almonte. De voorspelling klopte hier aardig, met een verschil van 8 punten. Ook hier geen verslag verschenen maar de uitslag doet vermoeden dat dit een leuke en spannende wedstrijd is geweest. Mooi om te zien dat Almonte dan toch wat aansluit naar boven.

RTC Noord hield het goed vol tegen Landslake Lions op de zondag. Er werd een goede tweede helft gespeeld. Helaas kwam dat te laat voor de Groningse ploeg, die in de eerste helft wat te kort kwam. Yellow Blizzards sloot het weekend in stijl af. Cangeroes werd afgedroogd en ging met groot verlies weer terug naar Utrecht. Omdat het CTO tegelijk speelde in Amsterdam, traden de Blizzards aan in een wat minder brede selectie, hetgeen niet uitmaakte voor het spelbeeld. Er werd weer volop gescoord en het doelsaldo blijft onaantastbaar voor de rest.
Speelronde 4

BV Hoofddorp – Solar Systemen-Grasshoppers Hoofddorp

Thuiswedstrijd voor Hoofddorp en Robin van de Bilt. Hoofddorp was afgelopen weekend vrij en heeft dus extra kunnen trainen en zich extra voor kunnen bereiden op Katwijk. Of dat veel effect gaat hebben valt te bezien, gezien het feit dat Grasshoppers op stoom begint te komen. Interessante ontmoeting, met wel een voorspelbare winnaar……..
Solar Systemen-Grasshoppers +30

Landslake Lions – BV Almonte Landsmeer
In de voormiddag van de zaterdag gaan we dan verder met Lions – Almonte. De ene ploeg een gedoodverfde Final Four kandidaat, de ander een interessant opleidingsteam. Almonte liet vorige week zien mee te kunnen spelen met Den Helder, helaas voor de Brabanders liet Lions de week ervoor zien datzelfde Den Helder geen kans te geven. Scorebordjournalistiek uiteraard…….
Landslake Lions +27

RTC Noord – DAS Delft Groningen
Een leuke wedstijd in Groningen! Twee leuk en snel spelende ploegen, met veel 1 tegen 1 basketball, veel man2man defense en veel jong talent op de vloer. Dit zou zomaar eens een wedstrijd kunnen zijn waarin de neutrale toeschouwer de winnaar wordt. Gevoelsmatig gaan de punten mee naar Delft, al zou het voor de RTC meiden een flinke opsteker zijn als dat niet gebeurd……
DAS Delft +7

Jolly Jumpers – Yellow Blizzards Tubbergen
De kraker van het weekend, herhaling van de landelijke finale van afgelopen seizoen. Aan de ene kant een op stoom zijnde machine uit Zwolle, dat aan de lopende band scoort. Aan de andere kant een ploeg die gebrand is op eerherstel, dat wil laten zien opnieuw de bovenste plek te ambiëren. Ik ben verschrikkelijk benieuwd naar deze wedstrijd. Jolly Jumpers speelt graag mee met de goed spelende ploegen, Yellow Blizzards let vooral op zichzelf….
Yellow Blizzards +5

Rotterdam Basketball – Dozy BV Den Helder Rotterdam
Hierbij de eerste kans voor Rotterdam Basketball om zich te meten met de rest van de ploegen. Wel een die bovenin die middenmoot hoort mee te draaien. Clash van 2 stijlen, het vaste pick and roll basketball uit Den Helder tegen het snelle run and gun basketball van 010. Ik hou wel van een verrassing….
Rotterdam Basketball +3

Weer een preview, een mooi weekend gewenst!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.