CP3 by Basketball Totaal

De kristallen bol VU20: Ronde 15

 

En ja hoor: 100% score op de voorspellingen! Perfect week voor de voorspeller van de onder20 eredivisie. Kan alleen mijzelf complimenteren en schouderklopjes geven omdat nog niemand anders weet wie ik ben. Bevalt mij overigens prima, ik vind het mooi om de reacties te zien! Iedereen heeft een mening en ik ben blij hem te kunnen delen en ventileren via ibasketball, waarvoor dank!

In chronologische volgorde, de zaterdag begon met een flinke overwinning van Yellow Blizzards op Cangeroes. Uiteraard niet verrassend en goed om te zien dat de scores lekker verdeeld werden. Lynn Tamis doet ook weer mee en is een zeer welkome versterking onder de ring. Dit weekend zijn de Blizzards op de Europese toer, met een internationaal toernooi in Riga. Een hoog podium waar behalve de CTO meiden ook Birte Steggink en Noelle Droste van Jolly Jumpers de kans krijgen zich te laten zien. Vanaf deze plek wens ik het team veel succes toe komend weekend, aan voorspellingen ga ik mij niet wagen ;)!

 

Wat voor u allen misschien als een verrassing kwam was door mij al voorspeld, Almonte hield tegen Den Helder de punten in huis! Met 9 verschil was het een mooie overwinning voor de meiden uit Lampegat en complimenten zijn dan ook op de plaats!

 

In Landsmeer boekte Lions een ingecalculeerde overwinning op RTC Noord. Met 26 punten verschil is het krachtverschil niet eens echt tot uiting gekomen dit keer, al liet RTC in de eerste ontmoeting al zien dat de Lions ze wel ligt als tegenstander. Hoe dan ook een prima degelijke overwinning.

 

Aan de andere kant van het land kwam Jolly Jumpers in de eerste helft tegen DAS niet best voor de dag. Een gebrek aan energie en inzet zo viel te lezen op de facebookpagina. Coach Kieftenbeld heeft het vast en zeker flink laten donderen in de rust, want 10 minuten later was een comfortabele marge zichtbaar op het scorebord. Maar wat als de tegenstander sterker was geweest, het gat groter, of de knop niet om was gegaan in de rust?! We zullen het nooit weten….

 

Afgesloten werd er met Rotterdam tegen Grasshoppers. Bij de Rotterdamse formatie zijn wat personele problemen, weinig fitte en beschikbare meiden. Als dan de grote kampioenskandidaat op bezoek komt bereidt je je voor op een zware middag. Dat werd het eigenlijk niet. Per kwart liep de Katwijkse ploeg wel wat uit, maar echt overlopen werd de tegenstander niet. Kan mij voorstellen dat je dan niet geheel tevreden bent, maar er zijn er die het stukken minder volbrengen…

 

Preview speelronde 15

Solar Systemen/Grasshoppers vs BV Hoofddorp                                                                           Katwijk

Echt los komt Grasshoppers na de kerstbrake nog niet echt. De overtuiging van de eerste speelhelft is nog niet terug. Natuurlijk wordt er wel gewonnen maar het imponeren (op 4 minuten Almonte na) is nog niet zoals het in het begin van het seizoen was. Laat u daar echter niet teveel door afleiden, de ploeg heeft veel in haar mars. BV Hoofddorp hield de gele machine nog aardig in bedwang de eerste ontmoeting, maar vrijdagavond is er over het algemeen weinig te bedwingen….

Solar Systemen/Grasshoppers +38

 

 

 

 

 

 

 

 

Dozy BV Den Helder vs Rotterdam Basketball                                                                                Den Helder

De kwakkelende ploeg van coach van Rootselaar kreeg afgelopen week toch wel een tikje te verduren van Almonte. Nu moeten we wel toegeven dat het gaat om een jonge ploeg, maar meiden als Noa Vos en Jessica de Raat moeten toch dominanter kunnen spelen en de ploeg op sleeptouw nemen. Rotterdam daarentegen doet het goed en werkt hard, maar heeft zoals eerder vermeld wat last van blessures. Toch denk ik dat de vechtlust van de Rotterdamse ploeg de doorslag gaat geven, wel met een kleine marge…

Rotterdam Basketball +3

 

Almonte vs Landslake Lions                                                                                                                    Eindhoven

Almonte speelt opnieuw thuis en zal deze week vrolijk op de training hebben gestaan. Nu denk ik dat er altijd een goede sfeer zal zijn op training, maar de overwinning van afgelopen weekend heeft zeker geholpen. Met Lions krijgt het wel een team van een heel ander kaliber op bezoek. De Landsmeerse meiden draaien prima maar missen de aansluiting met de echte top. In dat soort topwedstrijden moet alles kloppen, zoals uit bij Zwolle. Nu is dat in deze wedstrijd niet echt vereist en ik ga er ook vanuit dat de Lions hier afgetekend gaan winnen….

Landslake Lions +19

 

DAS Delft vs RTC Noord                                                                                                                             Delft

DAS mocht vorig weekend even aan de stunt ruiken, maar kreeg in het derde kwart de deksel aardig op de neus. Conclusie is dat DAS lekker meedoet en staat weer het hoort. Dat is een goede ontwikkeling. RTC Noord hield de schade aardig beperkt in Landsmeer maar ik weet niet of dat al voldoende is om een goed gevoel over te houden aan een wedstrijd. Ik schat DAS niet sterker in dan Lions en denk dus eigenlijk dat Lions zich ‘inhield’ afgelopen weekend. Wie weet wordt de uitslag nog groter….

DAS Delft +24

 

Vanwege de deelname aan de EGBL van Yellow Blizzards vervalt de ontmoeting met Jolly Jumpers dit weekend, ik heb op de NBB site nog geen nieuwe datum gezien maar wordt ongetwijfeld vervolgd. Ook Cangeroes geniet van een vrij weekend! Ik wens allen een goed weekend toe!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.