CP3 by Basketball Totaal

De kristallen Bol VU20: BEKERWEEKEND

 

BV Hoofddorp heeft afgelopen weekend afstand genomen van Dozy BV Den Helder. In een rechtstreeks duel werd de Helderse formatie verslagen met 6 punten. Een prima opsteker voor de Hoofddorpers die laten zien aan een goede periode bezig te zijn.

 

Een andere wedstrijd waarin mijn voorspelling niet juist bleek, was die tussen Rotterdam en Almonte. Een thuisoverwinning voor de Rotterdammers was voorspeld maar Sabine Hermans had andere plannen zondagmiddag. Bijna eigenhandig sleepte ze de 2 punten binnen voor haar ploeg. Ook daar dus een mooie opsteker voor de Brabanders die hiermee het gaatje richting de echte onderkant iets vergroten.

 

Zaterdag verraste DAS bijna het in zwaar blessureweer verkerende Landslake Lions. 3 kwarten lang mocht de ploeg van coach de Jong hopen op een stunt en het stond dan ook 3 kwarten prima voor. Maar in het vierde kwart zette de Landsmeerse meiden toch nog even aan en toen de zoemer ging was het net voldoende…

Yellow Blizzards en Grasshoppers deden wat er werd verwacht, dik winnen tegen respectievelijk RTC Noord en Cangeroes.

 

Preview halve finale beker

 

Een knaller van een weekend met een knallend programma. De top 4 van de eredivisie in de halve finales van de Nationale beker tegen elkaar. Zo hoort het eigenlijk ook en bewijst het niveauverschil met de rest van de competitie. Ik ga zeker gebruik maken van deze mogelijkheid om alle 4 de teams een goed te bekijken. 12:15 uur in Landsmeer en dan 17:00 uur Katwijk is natuurlijk prima te doen. Dus vast en zeker tot zaterdag!

 

Nummer 3 tegen nummer 4

Landslake Lions vs Yellow Blizzards                                                                      12:15 uur – Landsmeer

De ‘super Saturday’ wordt afgetrapt in Landsmeer. De scorebord journalist zal hier Landslake Lions aanwijzen als de grote favoriet, maar de doorgewinterde weet beter. De Lions kampen met behoorlijk wat blessures maar zal er alles aan doen zo fit mogelijk aan de tip-off te verschijnen. Ze zullen een gemotiveerde tegenstander treffen in de Blizzards. Nu zal u denken, ze wil toch altijd winnen?! Maar de Zwols/Amsterdamse formatie heeft nog wel wat recht te zetten na een flink pak slaag in de eigen thuishal eerder dit seizoen. Daarbij hebben de jonge meiden zich flink ontwikkeld gaandeweg het seizoen en zijn volgens mij ook een stuk fitter. Al met al een mooi affiche en zonder denigrerend te willen doen een prachtige ‘voorwedstrijd’ voor de kraker van later die middag. De voorspelling in deze…..

Yellow Blizzards +5

 

Nummer 1 vs nummer 2

Solar Systemen/Grasshoppers vs Jolly Jumpers                                             17:00 uur – Katwijk

Voordat ik boze opmerkingen krijg vanuit het Tukkerkamp, op basis van het doelsaldo is ranglijst-technisch Grasshoppers de koploper van deze competitie. Persoonlijk heb ik al het hele seizoen uitgekeken naar deze ontmoeting. In mijn ogen 2 compleet verschillende ploegen, met andere speelstijlen en vele sterke punten aan beide zijden. De vraag van deze wedstrijd is mijns inziens wie de ander voldoende kan afstoppen en de eigen speelstijl kan opleggen aan de tegenstander. Want, Grasshoppers komt lengte en kracht tekort voor de game van de Jumpers, maar de Jumpers kunnen niet mee in het creatieve 1 tegen 1 geweld van de Grasshoppers. Wie stopt wie?! Gevoelsmatig gaat Grasshoppers het redden, maar het kan net zo goed andersom zijn….

Solar Systemen/Grasshoppers +3                                         

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.