CP3 by Basketball Totaal

De kristallen bol voor VU20 (2 okt. 2015)

Ook het tweede speelweekend zit erop. Als het om voorspellen gaat kom ik steeds meer in de juiste richting, al sloeg ik met Cangeroes – Das de plank behoorlijk mis. Aan de andere kant was ik dichtbij met +20 voor Jolly Jumpers (+18). Inmiddels heb ik bijna alle ploegen in actie gezien en worden de eerste contouren zichtbaar.

Duidelijk is dat Yellow Blizzards kampt met een niet te stillen honger naar punten. Na een 39-3!! eerste kwart in Hoofddorp was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Schotpercentages die door het plafond knallen zorgden ervoor dat er eigenlijk maar 1 kwart nodig was. ‘Basketball is a game of runs’. Yellow Blizzards plaatste de beslissende run in het eerste kwart, net als Jolly Jumpers dat de wedstrijd ook goed begon en daarna niet echt meer in de problemen kwam tegen RTC Noord. Grasshoppers kwam goed uit de rust en stond in hun run 6 tegenpunten toe in Eindhoven. Landslake Lions maakte 2x een 10-0 run en rekende zo voor de voorspeller verrassend ruim af met Den Helder.

Ook DAS Delft is dit weekend wat duidelijker in beeld gekomen. De ploeg uit Delft speelt fris en bewegelijk basketball. Toch was het mede door het bij vlagen naïeve verdedigen van Cangeroes dat de uitslag zo groot uitviel. Uiteraard de kans aan DAS om dit weekend te laten zien dat ze wel degelijk een ploeg zijn om rekening mee te houden. Voorzichtige conclusie na 2 speelrondes is dat de top 4 van vorig jaar opnieuw sterk oogt. Het basketball is nog niet overal even overtuigend maar toch levert het al de nodige verschillen op. Verder tonen de andere ploegen veel potentie en zeker in de tweede helft van het seizoen voorspel ik enkele verrassingen. Vol overtuiging kan ik wel concluderen dat we dit jaar opnieuw een interessante competitie hebben met veel talent en goed basketball!

Speelronde 3:

Solar Systemen-Grasshoppers vs Rotterdam Basketball @ Katwijk

Grasshoppers liet vorige week zien op stoom te komen. Ook de dames laten elke wedstrijd opnieuw zien dat ze stappen maken daar in Katwijk. Ilse Kuijt en Noor Driessen dragen daar al hun steentje bij met snel en flitsend basketball. Rotterdam Basketball is voor mij nog de grote onbekende en trof met Yellow Blizzards in de eerste ronde niet bepaald een tegenstander om er even lekker in te komen. Ik ben bang dat met Grasshoppers dat opnieuw niet het geval is….
Grasshoppers +25

Dozy BV Den Helder vs Almonte @ Den Helder
Den Helder kreeg afgelopen weekend een behoorlijke tik te verwerken van Landslake Lions. Heeft de ploeg dan zoveel ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen of was dit een eenmalige offday? Almonte startte vorige week thuis tegen Grasshoppers en had zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld van die wedstrijd. Oftewel, 2 ploegen aan de Sportlaan die zich willen bewijzen en revancheren. Lijkt mij een mooie wedstrijd…..
BV Den Helder +10

DAS vs Jolly Jumpers @ Delft
Twee ploegen die aanvallend aardig dezelfde stijl hanteren. DAS zit in de goede flow na 2 overwinningen maar ook Jolly Jumpers staat op 2 en 0. Ik ga er stilletjes van uit dat coach Mart de beelden van DAS goed heeft bestudeerd en hier zijn strijdplan op heeft aangepast. De ervaring en kwaliteit van Jolly Jumpers zou hierbij de doorslag moeten geven als zal DAS zich niet zomaar gewonnen geven. Toch de overwinning mee naar Tubbergen…..
Jolly Jumpers +16

RTC Noord vs Landslake Lions @ Groningen
Vroege wedstrijd op de zondagochtend voor de meiden uit Landsmeer. RTC Noord trok in de eerste 2 wedstrijden aan het kortste eind en kampt met de nodige personele problemen. Landslake daarentegen wordt steeds weer fitter en completer. De ploeg van Molly McDowell haalde vorige week uit in Den Helder en zal dat ook in Groningen weer gaan doen….
Landslake Lions +26

Yellow Blizzards vs Cangeroes @ Zwolle
Yellow Blizzards is met een positief saldo van +73 na 2 wedstrijden de trotse koploper van de competitie. Cangeroes moet het met een negatief saldo van 35 doen na 2 rondes. Het is voor Cangeroes te hopen dat Yellow Blizzards het rustig aan doet en het schot niet zo valt als dat het tegen BV Hoofddorp deed. Bij Cangeroes zal er lang zijn nagepraat over de wedstrijd tegen DAS. Het zal anders moeten tegen de Blizzards al zijn die zeker nu een maat te groot voor dit Utrechtse team. Het houdt nog niet op in Zwolle….
Yellow Blizzards +45

BV Hoofddorp is vrij dit weekend. Tot volgende week!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.