CP3 by Basketball Totaal

De kristallen bol voor VU20

 

Weer geen 100% score, maar wel direct de felicitaties in de richting van BV Hoofddorp voor het binnenslepen van de eerste 2 winstpunten. Makkelijk ging het allerminst, gezien de 1punts overwinning op Almonte, dat zichzelf dus opnieuw niet beloonde.

 

Zo hebben we na 6 speelrondes al redelijk wat verschillen in de ranglijst. Echter zijn deze verschillen voor de rekenaars onder ons goed op te vangen gezien het oneven aantal teams in de competitie.

Duidelijk is echter wel dat Grasshoppers en Jolly Jumpers nog zonder verliespunten zijn en dat gezien het programma ook nog wel even lijken te blijven. De inhaalwedstrijd tussen deze 2 ploegen is overigens ingepland op zaterdag 5 maart in Tubbergen.

hfdu20

Puntloos zijn alleen nog Almonte en RTC Noord, Almonte krijgt dit weekend meteen een mooie kans in de thuiswedstrijd tegen Cangeroes. RTC en Almonte treffen elkaar overigens op 28 november aanstaande en dan blijft er misschien maar 1 puntloze hekkensluiter over.

 

Als we kijken naar de wedstrijden van afgelopen weekend mogen we concluderen dat er verder weinig verrassends viel op te merken.

 

Preview speelronde 7

Solar Systemen-Grasshoppers vs RTC Noord    @ Katwijk

Katwijk thuis op vrijdagavond, het ongeslagen Grasshoppers tegen het Groningse team zonder overwinning. Dit niveau en krachtsverschil is veel te groot, het is voor RTC Noord te hopen dat ze in Katwijk niet teveel honger hebben….

Solar Systemen-Grasshoppers +50

 

Dozy BV Den Helder vs Jolly Jumpers   @Den Helder

Wedstrijd tussen 2 traditioneel grote damesploegen. Beide teams hebben de strepen wel verdiend de afgelopen jaren met het goed opleiden van speelsters en deden eigenlijk standaard mee in de top van de competities en op de NK finales. Bij Den Helder lijkt er echter een mindere lijn te zijn op het moment, dat maakt dat er minder punten worden gehaald. In het oosten echter staat een talentvolle ploeg die gezien de onder 18 ploeg die eraan komt voorlopig nog wel zeker lijkt van haar plekje in de ladder. Uiteraard hopen we dat er in Den Helder nog grote stappen worden gemaakt en het weer opklimt naar de plekken waar een Helderse ploeg eigenlijk hoort. Dat gaat echter nog niet direct gebeuren en zeker niet tegen Jolly Jumpers…..

Jolly Jumpers +23

 

Almonte vs Cangeroes @Eindhoven

Nieuwe ronde nieuwe kansen moeten ze denken in Brabant. Cangeroes komt op bezoek en dat wist ondanks een overwinning in Groningen in de eerste wedstrijd eigenlijk nog niet te imponeren. Nu zult u denken ‘Almonte ook nog niet’ en daar ga ik u dan direct gelijk in geven.

Toch een interessante krachtmeting onderin de competitie, waar duidelijk gaat worden of de onderste 2 ploegen echt onderaan bungelen of dat we misschien wel over 3 mindere ploegen moeten spreken….

Cangeroes +3

 

 

 

 

 

 

Rotterdam Basketball vs BV Hoofddorp @Rotterdam

Rotterdam Basketball heeft de draad opgepakt en zich als een gevaarlijke tegenstander laten zien in de afgelopen speelrondes. Afgelopen weekend moest het nog wel duidelijk de meerdere erkennen in Landslake Lions, maar de ploeg ontwikkeld zich prima. BV Hoofddorp heeft iets later als de tegenstander eindelijk de eerste 2 punten binnen en dat zal als een bevrijding voelen. Echter, Rotterdam uit, dat is toch nog een stapje te ver voor de Hoofddorpers…..

Rotterdam Basketball +12

 

Yellow Blizzards vs Landslake Lions @Zwolle

We sluiten het weekend af met een mooi affiche in Zwolle. De Blizzards treden aan tegen de Lions en dat was in ieder geval afgelopen seizoen een goede sparringpartner. Waar afgelopen jaar de Lions thuis flink uithaalde tegen de talentformatie, zal het nu gevoelsmatig eerder de andere kant opvallen. Alhoewel de tactisch sterke Molly McDowell vast en zeker een konijn uit de hoge hoed gaat toveren, ben ik bang dat ze niet op kunnen spelen tegen het fysieke geweld onder de ring van de thuisploeg…..

Yellow Blizzards +15

 

Dat is ‘m weer voor deze week, DAS Delft komt niet in actie dit weekend.

Een sportief weekend gewenst!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.