CP3 by Basketball Totaal

De Kristallen Bol: Kadotjes van de Sint dit weekend?

 

Allereerst terug naar vorig weekend, waarin zoals voorspeld Binnenland de volgende ronde van de beker bereikte. Zoals verwacht had het een taaie tegenstander aan Hoofddorp dat zichzelf ook nu weer lekker in de wedstrijd hield. Opnieuw waren er drie sterke kwarten van de bezoeksters, die met een kleine voorsprong het vierde en beslissende kwart ingingen. Toen kwam de blauwe brigade uit Barendrecht toch nog op stoom en sleepte de punten uit het vuur.

Het bekeravontuur gaat in Barendrecht dus nog even door en ze treffen in de volgende ronde Landslake Lions of HSV Basketball Haren. Even afwachten dus maar ook daar liggen dan weer kansen voor de jonge ploeg.

 

Preview speelronde 9

 

Solar Systemen/Grasshoppers vs Landslake Lions                                                                        Katwijk

Afgelopen week was ik getuige van de wedstrijd tussen Grasshoppers dames 1 en Royal Eagles. Daar waren Mia Hordijk en Ilse Kuijt starters en was Ilse ook nog eens gedeeld topscoorder in de wedstrijd met 13 punten in maar 18 minuten. Als je die meiden zo vrij en frivool ziet spelen zou je toch denken dat ze in de U20 elke tegenstander door de gehaktmolen trekken? Toch heeft de formatie van vd Bilt een lastig seizoen. Het lijkt niet helemaal vlekkeloos te lopen in de ploeg en de resultaten missen de overtuigingskracht van het afgelopen seizoen. Lions is ook een ploeg met ups-and-downs. De meiden van Hirman wisselen volwassen momenten af met kinderlijke foutjes en dat is eigenlijk wel logisch ook. Maken duidelijk stappen en dat draagt bij aan het goede beleid dat er wordt gehanteerd in Landsmeer. Of ben ik de enige die heeft gezien dat de U16 bovenaan staat in hun competitie en dat het nieuwe experiment met het jonge dames 2 in de promotiedivisie ook zijn vruchten begint af te werpen. Chapeau!

Wat betreft deze game, ik acht Grasshoppers toch sterker. Als Lions erin slaagt lang in de game te blijven hangen kan het nog spannend worden maar als Kuijt en Hordijk scherp zijn moet dit een easy win zijn voor de thuisploeg….

Solar Systemen/Grasshoppers +26

 

BV Hoofddorp vs Almonte                                                                                                                       Hoofddorp

In Sinterklaasweekend 2016 gaat er een verrassing plaatsvinden in Hoofddorp. Ooh kom maar eens kijken wie er met het roze papiertje aan de haal gaat bij de ontmoeting Hoofddorp – Almonte. De punten blijven in Hoofddorp. Almonte heeft moeite met tactisch sterk georganiseerde en verdedigend sterke ploegen en ze treffen de beste in dat kaliber dit weekend. Dat klinkt gek als je naar de ranglijst kijkt maar ik geloof daar heilig in. Week in week uit weet Hoofddorp de tegenstander te ontregelen en in een wedstrijd waarin ze niets te verliezen hebben… Wanneer het scorend naar behoren is bij de thuisploeg en het verdedigend de rijen weer sluit krijgt coach Guldemeester een vervroegt cadeau van zijn formatie. Ik kijk nu al uit naar de foto die ongetwijfeld op facebook gaat verschijnen als Almonte toch de punten in de tas naar Brabant brengt…..

BV Hoofddorp +3

 

Dozy BV Den Helder vs Binnenland                                                                                                     Den Helder

Na een goede seizoenstart is het wat rommelig in Den Helder. Ik heb in de afgelopen 4 weken de dames, u20 en u18 van Dozy zien spelen en opvallend is de bezetting van de bank. Veelal weinig speelsters die fit zijn, veel speelsters die toeschouwer zijn op eigen bank, aangevulde ploegen met jonge meiden. Voor de ontwikkeling prima, voor de resultaten wat minder. Dat zal toch voor onrust zorgen in het kopje van Noord-Holland, waar ze eigenlijk presteren gewend zijn. De ook in het blauw acterende bezoeksters vormen al een aantal weken de ploeg in vorm. Dikke winst op Lions, knappe winst in Tubbergen, rondje verder in de beker, het gaat Appers allemaal behoorlijk voor de wind. Nu kan het in Den Helder flink waaien maar ook hier weer in de zeilen van de hoogstwaarschijnlijk in het wit spelende bezoekende ploeg. We gaan het zien…

Binnenland +16

 

Is er misschien nog een pepernotentoernooi georganiseerd door CTO, Rotterdam, Jolly Jumpers en HSV Haren? Dit keer liefst 4 ploegen met een vrij weekend. Ik weet niet of ook de NBB dit stukje tekst onder ogen krijgt maar persoonlijk vind ik dat de indeling van de competitie en wedstrijden wel wat aandacht vereist komend seizoen.

 

Geniet van het Sinterklaasweekend en tot volgende week!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.