CP3 by Basketball Totaal

De Kristallen Bol: Basketball League Vol Verrassingen U20!

 

BLVV onder 20 was weer spectaculair afgelopen week! BLVV?? Uhm… Basketball League Voor Vrouwen? Nee joh, Basketball League Vol Verrassingen! Want spannend en verrassend was het ook weer in de vierde speelronde.

 

Spannend in Katwijk op vrijdagavond, waar de Rotterdamse bezoeksters de thuisploeg het vuur aan de schenen legde. Rotterdam beschikt over een prima formatie en Grasshoppers is nog lang niet zo dominant als het voorgaande seizoen. Betekent dit dat de competitie versterkt is of dat de ontwikkeling in Katwijk wat stil heeft gestaan? Ik denk niet dat het aan mij is om daar een conclusie in te trekken, maar veel interessanter ook is hoe dit zich verder in het seizoen gaat ontwikkelen.

 

Spannend was het ook in Landsmeer, waar de Lions Hoofddorp ontvingen. De gehele wedstrijd bleef het verschil klein en aan het einde van het derde kwart stond het kleinst mogelijke verschil op het bord, echter in het voordeel van de gasten. Echter draaide Lions dit in korte tijd om naar een 10 punts voorsprong maar ook die kon niet in z’n geheel over de streep getrokken worden. Hoofddorp kwam weer knap terug maar kwam echter net te kort op de meet. Een verschil van 2 punten in het voordeel van de Lions. Uiteindelijk een prima win voor Lions maar duidelijk is dat deze 2 ploegen elkaar niet heel erg ontlopen.

 

De verrassende koplopers uit Eindhoven ontvingen de jonge Barendrechtse blauwe formatie in eigen huis. Ook deze wedstrijd was weer een prooi voor de Brabantse ploeg, die met een verschil van 7 punten de wedstrijd naar zich toe trokken en de ongeslagen status weer behouden.

Om deze status te behouden was flink werk te verzetten want in de openingsfase werd de thuisploeg bij vlagen weggespeeld door de gasten. Echter werd dit toch nog recht gezet en werd een prima win geboekt. Almonte is overduidelijk de ploeg in vorm…

 

Zondag vond in Den Helder HSV Haren opnieuw zijn waterloo. In de voorbereiding was het gat gigantisch tussen deze twee ploegen, inmiddels is dat wel weer wat kleiner geworden. Echter blijft een +30 win een prima win voor de Noord Hollandse meiden en zo is er nog steeds flink werk aan de winkel in Haren. Wel is er opnieuw vooruitgang zichtbaar, daar moeten ze zich ook zeker aan vast klampen!

 

Het sluitstuk van het weekend vond plaats in Tubbergen. De thuisploeg lijkt na een stroeve en moeizame start van de competitie de draai wat beter te vinden. In een hele goede eerste helft werd CTO op alle vlakken afgetroefd en er was dan ook een flink verschil zichtbaar bij rust. Echter kwam de talentenploeg uit Amsterdam nog wel aardig terug in de wedstrijd maar in het eigen wedstrijdverslag viel te lezen dat het tempo uit de wedstrijd vloeide door een grote hoeveelheid technische fouten voor CTO. Dat gebrek aan tempo leek in eerste instantie de Amsterdamse meiden nog in de kwaart te spelen, maar uiteindelijk trokken de Jumpers de winst over de streep. Een mooie opsteker voor de ploeg van coach Kieftenbeld, die de vorm lijken te vinden.

 

Preview bekerronde 1

Solar Systemen/Grasshoppers vs Rotterdam Basketball                                                            Katwijk

Ploegen op herhaling en opnieuw in Katwijk op de vrijdagavond. Na een ogenschijnlijk spannende ontmoeting vorige week, zal nu de bekerwedstrijd op het programma staan. In de voorbereiding viel te lezen dat Noor Driessen vooral speelster van dames 1 zal zijn dit seizoen, maar voor de beker en final four terug zou keren naar de onder20. Als dit gebeurt geef ik Rotterdam dit keer weinig kans. Echter heeft de ploeg vorig weekend wel laten zien de gele brigade enigszins af te remmen….

Solar Systemen/Grasshoppers +16

 

BV Hoofddorp Onder 18 vs CTO Amsterdam                                                                                    Hoofddorp

De eerste van twee onder 18 ploegen in deze bekercompetitie treft de talentenformatie van CTO. Een zware opgave voor de jonge gastvrouwen die vorig weekend met flink verschil verloren van Bemmel (de andere deelneemsters in deze bekercompetitie). Ik kan natuurlijk niet inschatten hoe het niveau van deze ploeg is, maar op trainingsuren, ervaring en verwachte kwaliteitsverschillen mag je ervan uitgaan dat CTO de eventueel opgelopen frustraties van de afgelopen 2 wedstrijden eens lekker van zich af gaat spelen. Ik wens de thuisploeg sterkte….

CTO Amsterdam +46

 

Almonte vs Jolly Jumpers                                                                                                                        Eindhoven

Krakertje in Eindhoven. De thuisploeg ongeslagen, de uitploeg aan de beterende hand en nog wel wat recht te zetten in Eindhoven. Ik verwacht een energiek Almonte dat graag wil laten zien dat de overwinningen allesbehalve mazzel zijn, tegenover een fanatiek Jolly Jumpers dat wil laten zien te zijn gegroeid in de afgelopen weken. Ergens in mijn onderbuik voel ik een lichte voorsprong voor de Jumpers in deze wedstrijd maar tussen mijn oren realiseer ik mij dat ik geen enkele reden heb om de Almonte meiden in twijfel te trekken….

 

Almonte +2

 

BV Batouwe Onder 18 vs Dozy BV Den Helder                                                                                Bemmel

De ongeslagen koplopers van de onder18 competitie ontvangen in de eigen Schaapskooi de verrassend goed presterende ploeg uit het kopje van Noord-Holland. Ook hier heb ik eigenlijk geen idee van de sterkte van de onder18 ploeg en ga ik af op de uitslagen die ze reeds geboekt hebben. Daarin schat ik de Bemmelse selectie hoger in dan het eerdergenoemde Hoofddorp. Daarbij acht ik CTO sterker dan Den Helder en denk ik ook dat onderschatting hier op de loer ligt. Ondanks dit alles blijft Den Helder sterker dan Batouwe en dus gaat dit een prima overwinning zijn…..

Dozy BV Den Helder +23

 

De andere ploegen hebben een weekend eerder vakantie. De komende week dus herfstvakantie en het weekend erna wordt er niet gespeeld. Ik wens iedereen een goede rustperiode toe en succes dit weekend!

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.