CP3 by Basketball Totaal

De Jong tekent voor drie jaar bij ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden is zeer verheugd dat het Worthy de Jong voor de komende drie jaar heeft vastgelegd. De 26-jarige international was de afgelopen jaren een van de smaakmakers van de Leidse formatie. Eerder deze week zette Jeroen van der List zijn handtekening onder een contract voor één jaar.

Na een debuutjaar in 2009 bij Rotterdam Basketbal College kwam de 1.94 meter lange De Jong in 2010 naar Leiden toe. In vier seizoenen bij Leiden maakte de 26-jarige international een stormachtige ontwikkeling door. De uitermate atletische swingman kreeg de Leidse fans, maar ook die van andere clubs, geregeld op de banken met onwaarschijnlijke acties.

In zijn eerste twee seizoenen onder Toon van Helfteren kwam De Jong vooral van de bank. Hij scoorde 7.6 en 6.4 punten gemiddeld. In het seizoen 2012/2013 brak De Jong door. Als startende forward speelde hij gemiddeld dertig minuten per wedstrijd en was daarin goed voor 13.5 punten, 5.8 rebounds en 1.7 steals.

Afgelopen seizoen kwam de Leidse aanvoerder in de meeste wedstrijden weer van de bank. Niettemin pakte hij toch weer bijna dertig minuten per wedstrijd mee. Zijn statistieken vertoonden wel een klein dipje: 12.1 punten, 5.4 rebounds en 2.1 steals.

Met De Jong zorgt Zorg en Zekerheid Leiden ook de komende drie jaar weer voor herkenning binnen de lijnen. De Jong past prima in het plaatje van Eddy Casteels. De nieuwe Leidse coach staat voor verdedigende pressie en snel basketbal; kenmerken die op De Jong van toepassing zijn.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.