CP3 by Basketball Totaal

De iBasketball Vrijdagmiddag borrel: Voorbeschouwen op de DWBL

Het is vrijdagmiddag iets na vier uur, tijd voor de iBasketball WNBL vrijdagmiddagborrel met een blik op het komende speelweekend.  In alle drie de poules is sprake van een volledig programma, en wij kijken met u naar wat er te verwachten is. We hopen hier op de redactie in ieder geval dat er bij de verschillende ploegen die daar vorige week nog niet in slaagden scouts gevonden zijn, of dat er dan toch in ieder geval gefilmd wordt, zodat er later in het weekend van tape af gescout kan worden.

Doelen, Nathalie van de

In poule A opent Lekdetec.nl in eigen huis het bal tegen Almonte. Lekdetec speelde vorige week een moeilijke wedstrijd tegen US en zal voor eigen publiek revanche willen nemen. De Brabantse zusjes Bettonvil komen een keur aan oude ploeggenootjes tegen bij Almonte, want bij Black Eagles speelden ze onder andere samen met center Ester van Egmond en guard Nathalie van der Doelen (foto rechts). De hoop is in Bemmel dat de geblesseerde dames van vorige week , zoals daar Anouk Biesters was, nu weer aanhaken , terwijl Almonte zich vooral zal richten op het verbeteren van de aardige wedstrijd die men vorige week tegen Lions uit Landsmeer liet zien.

Datzelfde Lions uit Landsmeer moet het opnemen tegen het tweede team van de Wit Grasshoppers. De sprinkhanen wonnen een spannende eerste wedstrijd vorige week, en mogen nu laten zien wat de formatie buiten de deur in huis heeft. Lions ging winnen in Eindhoven vorige week, en kon daarbij lekker gebruik maken van de bank. Die bank is morgen wat smaller, want Ayla Simdorm raakte deze week op training geblesseerd aan haar knie. We wensen de sympatieke forward van hieruit veel sterkte met het herstel. Normaal gesproken zal Lions de bovenliggende partij zijn, maar de Katwijkse talentenformatie zal zich kranig weren, en dat zou best eens een interessante wedstrijd kunnen opleveren.

Roos Hof
Amazone tenslotte krijgt US op bezoek. Bij Amazone viel in het treffen met Grasshoppers 2 vorige week Roos Hof positief op. Ze pakte een mooie double double en liet zien goed teruggekomen te zijn uit Amerika. US maakte het Lekdetec vorige week knap lastig en heeft zich ook al uitgesproken om te willen overwinteren in de eredivisie. Een mooi streven waar de ploeg best eens zou in kunnen slagen. Zeker nu de sterke guard Dyan Jakupovic haar debuut zal maken tegen de Utrechtse ploeg. US lijkt de favoriet in deze ontmoeting.

Zijn er dan nog aardigheidjes te melden over deze poule? Jazeker: Ester van Bochove, speelster van Groene Uilen, maakt haar debuut als scheidsrechter in de dames eredivisie tijdens de ontmoeting van Amazone met US. Een bekende naam, want haar broer Arnoud fluit daar ook, en staat morgen in Landsmeer te blazen.

In Poule B nam Binnenland vorige week revanche voor de verloren Supercup door de winst op De Wit Grasshoppers. Dit keer nemen ze het op tegen Apollo, dat vorig jaar voor de beker maar nipt werd verslagen. Binnenland zal dan ook niet met hele zekere benen het veld opstappen , hoewel die wedstrijd vorig jaar in Amsterdam gespeeld werd. Er lijkt een mooie match-up in deze wedstrijd te zitten met Jose Verhulsdonck tegen Eline Kasius. Beiden pakten goed uit met mooie cijfers vorige week, en het is interessant om te zien of ze daarop voort kunnen borduren. Het zou wel eens spannend kunnen worden in Rotterdam.

Inez van Hulsen

DAS
De Wit Grasshoppers kan tegen DAS proberen om de eerste overwinning van het seizoen te gaan behalen. Tegen Binnenland vorige week ging het net mis, waardoor DAS, dat won van Green Eagles nu in de ranglijst nog boven de ploeg van Ivo Boom staat. Inez van Hulsen (foto links) viel in ieder geval al positief op bij de Katwijkse supporters.

Datzelfde Green Eagles oogstte lof in de eerste wedstrijd op het niveau en de promovendus uit Rayon West bindt in Rotterdam de strijd aan met Baros dat in de eerste ontmoeting geen antwoord had op Apollo. De wedstrijd in Rotterdam zou wel eens een mooie botsing tussen twee verschillende spelstijlen, waarbij Baros vooral zoekt naar het georganiseerd dingen doen die ze goed kunnen, en Green Eagles met het hart op zoek gaat naar succes. Een mooie match-up in ieder geval tussen Kiki Geelen (ex Amazone) en Roos Jordans, de makkelijk scorende guard van de gasten.

In Poule C tenslotte krijgt Jolly Jumpers dat vorige week knap lang weerstand bood aan CTO Cangeroes op bezoek. Jumpers kende in de na 11 jaar teruggekeerde Mayella Kuikhoven , lid van de kampioensploeg uit 2002 nog! , de topscorer maar brengt meer goede troeven op het veld. Silke Heerts was twee seizoenen de eerste topscorer van het seizoen met een mooie 31 punten tegen den Helder, en zij kan zomaar opnieuw uitpakken met statistieken in die orde van grootte. Voor Cangeroes lijkt het zaak om niet mee te gaan rennen in het tempo dat Jumpers kan ontwikkelen, en daarnaast te zoeken naar goede schoten voor Sigrid van der Toorn en Maaike van de Bovenkamp.

Drie dames
DOZY den Helder neemt het op zondag op tegen Groene Uilen en die wedstrijd wordt door drie dames gefloten: Stephanie Dijkstra, Joske Kuut en Sawina Lauret nemen de fluit ter hand in den Helder en zullen zien dat Groene Uilen zeer waarschijnlijk aantreedt zonder Femke Vaandrager die vorige week al geblesseerd raakte aan haar knie. Een gevoelige aderlating voor de ploeg uit Groningen, zeker als je ziet dat je Marloes Roetgerink, Tamlyn de Groot en Maxime Essenstam tegenover je krijgt. Voeg daarbij de makkelijk scorende Maaike Klein en het mag duidelijk zijn waar de favorietenrol ligt.  Hoofddorp is tenslotte het decor voor de uitwedstrijd van CTO. Een ontmoeting die wellicht nog wat te vroeg komt voor de Hoofddorpse formatie, die echter wel een aantal aanvallende troeven kent. Het kan zomaar weer een hoge score worden in deze wedstrijd, maar CTO, met naar je nu al wel mag denken MVP kandidaat Laura Cornelius aan het roer , moet gekke dingen uithalen willen ze de punten niet meenemen uit het Spectrum. Aan Robbert Slim, de vader van ex-CTO captain Isabella Slim de fraaie uitdaging om zijn ploeg klaar te stomen voor een stunt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.