CP3 by Basketball Totaal

De Glazen bol: Livestreams anybody?

Geen ploeg meer ongeslagen na afgelopen weekend.

In het eigen Eindhoven kreeg Almonte de talentenformatie van CTO op bezoek en dit betekende de eerste nederlaag dit seizoen voor de Brabantse ploeg. Het schotpercentage van de thuisploeg lag te laag om de bezoeksters het lastig te maken. Daarbij pakte CTO een bak meer rebounds (pointguard Evi Dekker zelfs 10 stuks), waardoor het de wedstrijd onder controle bleef houden.

Al met al een resultaat waar beide ploegen mee kunnen leven denk ik, Almonte moet vooral zo door blijven gaan en gaat het dit weekend ook Grasshoppers weer lastig maken.

 

BV Hoofddorp pakte zoals verwacht een klinkende zege tegen HSV Haren. De score pakte bij beide ploegen wat hoger uit dan voorspeld. 95 punten aanvallend mag je met recht een uitschieter noemen in deze competitie, toch had ik persoonlijk niet verwacht dat Haren er nog 51 in zou gooien tegen de normaliter goed gesloten defensie van Hoofddorp.

Hoe dan ook een lekkere win voor Hoofddorp, dat de punten echt verdiend wegens het goede spel eigenlijk al sinds de competitiestart. Haren wist opnieuw niet te imponeren helaas, nu nog het enige puntloze team in deze competitie.

 

Vrijdagavond was een scherp Binnenland te sterk voor Landslake Lions. De jonge ploeg van Appers en Appers liet bij vlagen uitstekende dingen zien en pakte een hele ruime zege op Lions.

Vaak zie je bij jonge ploegen dat het wat chaotisch kan zijn, maar als het eenmaal gaat lopen staat er ook geen maat op zo’n team. Daar lijkt het in dit geval toch sterk op. Chermensa viel op met haar wapen, de driepunter, Jade lijkt diezelfde driepunter ook te vinden en Celine Dupont gaat zich scorend met de wedstrijd bemoeien. Wist u trouwens dat deze ploeg maar liefst 7 speelsters levert in de voorselectie van het onder16 Nederlands team? Dat team waarvan Brian Hirman interim hoofdcoach is? U weet wel, die man die in het dagelijks leven Landslake U20 coacht..

Ik denk dat een aantal meiden het visitekaartje hebben afgegeven en lieten zien die druk wel aan te kunnen.

 

Het treurigste nieuws kwam dit weekend uit Rotterdam. Tegenstander Den Helder kwam namelijk niet opdagen vanwege naar verluid een tekort aan speelsters. Dat is zo vroeg in het seizoen en zeker voor zo’n stabiele vereniging als BV Den Helder een trieste conclusie. Laten we hopen dat ze zo spoedig mogelijk de zaken weer op orde hebben en mooie games kunnen gaan spelen!

 

Preview speelronde 8

Almonte vs Solar Systemen/Grasshoppers                                                                      Eindhoven

Numero 1 tegen de numero 2 in Eindhoven. De die-hard fans van de Eindhovense club zijn waarschijnlijk helemaal niet naar huis gegaan na CTO, maar hebben het plekje warm gehouden voor weer een topwedstrijd! Grasshoppers komt op bezoek en dat is altijd interessant!

Persoonlijk denk ik dat deze tegenstander de thuisploeg beter ligt dan vorige week. Het fysieke verschil is minder groot en ook de speelstijlen sluiten wat meer aan bij elkaar. Daarbij draait Almonte fantastisch terwijl de Grasshoppers bij fases nog wel twijfelachtig zijn.

Ik denk een klein stuntje, voor zover je nog over stunts kan spreken in Eindhoven…

Almonte +1

 

HSV Basketball Haren vs Rotterdam Basketball                                                             Haren

In Rotterdam proeven ze nog steeds de nare nasmaak van het Twentse uitstapje. Den Helder kwam niet langs om te helpen spoelen en dat is voor Haren extra vervelend. De Rotterdamse ploeg kan namelijk echt spelen en het fysieke geweld zal ook Haren te machtig zijn. Een fikse winst dus voor Rotterdam…

Rotterdam Basketball +25

 

Jolly Jumpers vs Vetus.nl/Binnenland                                                                                Tubbergen

Krakertje in Tubbergen. De Jumpers hebben een weekendje vrij gehad en zullen vast hard getraind hebben deze 2 weken. Jolly Jumpers begint zowaar wat op stoom te geraken. De resultaten zijn prima en met name de laatste wedstrijd tegen Rotterdam zal coach Kieftenbeld meer het spel hebben gezien dat hij voor ogen heeft met zijn ploeg. Aan Binnenland de schone taak om de rode trein een halt toe te roepen. De mentale weer- en veerbaarheid zal belangrijk zijn in deze wedstrijd. Beide ploegen hebben veel kwaliteiten maar beschikken ook over beperkte ervaring, de ploeg die het best in staat is om het hoofd koel te houden en de runs van de tegenstander te overleven gaat hier winnen. Close call, nice game…

Jolly Jumpers +5

 

CTO Amsterdam vs BV Hoofddorp                                                                                        Amsterdam

Voor een ploeg die bezig is met opleiden wint het CTO veel wedstrijden. Betekent dit dat ze toch veel met winst bezig zijn? Of zijn alle ploegen ineens vooral bezig met opleiden? Dat zou een goede gang van zaken zijn maar ook daar heb ik mijn twijfels bij. Ik denk dat de grote hoeveelheid uren en vooruitgaande skills van CTO maken dat ze niet zo bezig hoeven te zijn met tegenstanders.

Winst is mooi, progressie is heilig.

Zondag wacht ze een fikse kluif, met Hoofddorp als tegenstander. Aanvallend moeten de talenten zich nadrukkelijk laten zien en de grote variatie aan zones, presses en man to man defenses zal ze tot waanzin gaan drijven. Een mooie oefening dus. Hoofddorp komt ook om te oefenen, maar daarbij ook zeer zeker om te winnen. Gaat ze helaas niet lukken deze game, het talententeam trekt aan het langste eind…

CTO Amsterdam +6

 

Lions is een weekend vrij, Den Helder gaat druk bezig met het oplappen van haar speelsters en ik ga met de beentjes de lucht in. Is er nog ergens een livestream…?

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.