CP3 by Basketball Totaal

De EK Lotingen

Vooruitlopend op de WK loting (voetbal, 2014) zijn ook de lotingen voor de EK’s geweest. We brachten eerder al de landen, en nu zijn speelsteden en pouleindelingen bekend. Dus mocht een reisje naar Brazilie er niet inzitten om daar in het Oranje de locale horeca te sponsoren, dan zijn er wellicht leuke andere tripjes te plannen!

 

Het Nederlands vrouwenteam VU20 bijt van 3 t/m 13 juli het spits af bij het EK in de A-divisie in Italië (Udine) en zit in een poule (D) met Polen, Wit-Rusland en Italië.

Daarna is het van 10 t/m 20 juli de beurt aan Nederland MU20 bij het EK in de B-divisie in Bosnië en Herzegovina (Sarajevo). De U20-mannen zijn ingedeeld in groep B met Wit-Rusland, Georgië, Oekraine, Zwitserland, Oostenrijk en Finland.

Vervolgens doet Nederland VU18, afgelopen zomer voor de tweede keer op rij vierde van Europa, van 17 t/m 27 juli mee aan het EK in de A-divisie in Portugal (Matosinhos). De Dutch Angels VU18 hebben zwaar geloot. Ze zitten in groep C bij Spanje, Kroatië en Polen.

Nederland MU18 is daarna aan de beurt. Het reist naar Oekraïne (Donetsk) om van 24 juli t/m 3 augustus aan het EK in de B-divisie deel te nemen. Oranje heeft in groep B zijn Hongarije, Roemenië, Zweden en Luxemburg als tegenstanders.

Nederland VU16, dat afgelopen zomer helaas degradeerde naar de B-divisie, komt van 31 juli t/m 10 augustus in actie in Estland (Tallinn). In de groepsfase treft het in poule B Engeland, Israel en Noorwegen.

Als laatste is Nederland MU16 aan de beurt. Voor dit team wordt het EK in de B-divisie van 20 t/m 10 augustus in Macedonië (Strumica) gehouden.Tegenstanders in groep C zijn Hongarije, Ierland, Tsjechië en Wit-Rusland.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.