CP3 by Basketball Totaal

De DWBL: Lekdetec.nl

Lisanne de Jonge terug in Bemmel. Foto: Wim Wilmers

Lisanne de Jonge terug in Bemmel. Foto: Wim Wilmers

Hoewel de start van de competitie nog weken weg is, kijken we de komende tijd wel vast even in de keuken van de verschillende ploegen die in de DWBL actief zijn komend jaar. We beginnen met de ploeg die afgelopen jaar overal net naast greep: verliezend finalist in de Final Four, verliezend finalist in de beker, en so-close-yet-so-far-from-paradise in de playoffs: Lekdetec.nlIn Bemmel moest er creatief omgegaan worden met de nieuwe situatie , want er was weinig geld meer. In tegenstelling tot de bolwerkbroeders in Wijchen slaagde Batouwe er wel in om het hoofd boven water te houden, en de eerste tekenen lijken zelfs dat de ploeg wat sterker is geworden dan vorig jaar.

Weg: Loyce Bettonvil vertrok naar Waregem waar ze in actie zal komen in een competitie die internationaal ook wat hoger aangeschreven staat dan de Nederlandse. Zeker de top is met Castors Braine en Namur een flinke stap voorwaarts. Ook Anouk Biesters keert niet terug na een lastig seizoen waarin ze nooit helemaal fit was, maar haar ploeg wel even over het dode punt heen hielp in de halve finale van de Final Four, haar eerste wedstrijd na maanden blessureleed. Na de Playoffs was het snel duidelijk: De carriere van de veelwinnaar die jaren geleden aan het landelijke basketball kwam snuffelen bij Wyba in Wijchen, was voorbij. In de zomer werd ze als eerbetoon aan de imposante carriere nog geridderd bij de wedstrijden van de Orange Angels. Een kippenvelmoment tot en met.

Daarnaast vertrekt ook coach Bart Sengers die twee seizoenen terug instapte toen Robin Hollander zijn congé kreeg. Sengers slaagde er , net zoals eerder in Tubbergen, goed in om de ploeg breder te maken en echt als team te laten spelen, en verschillende speelsters maakten ook individueel grote stappen. De bondscoach U16 woont echter niet om de hoek, en moet daarom verkassen. Een gevoelig verlies voor Batouwe.

Nieuw: Lisanne de Jonge is niet echt nieuw, maar keert wel terug na een jaar op College, en op die manier wordt het vertrek van Loyce Bettonvil aardig gecompenseerd. In haar laatste seizoen bij Batouwe kwam de Jonge, niet alleen een meer dan verdienstelijk verdedigster, ook aanvallend regelmatig met fijne stats thuis. Zowel in de punten als in de rebounds haalt de Nijmeegs-Bemmelse forward regelmatig dubbele cijfers, en dat zal komend seizoen niet anders zijn.

Rowan Bouwmans werd overgenomen van Almonte, en dat is een betere aanwinst dan veel mensen doorhebben. Stiekem vinden wij op de redactie dat de Eindhovense zelfs een kans had verdiend bij NT u20 dit jaar, maar dat is mosterd na de maaltijd. De makkelijk springende en basketballslimme Bouwmans zal snel een fan-favorite worden in Bemmel waar ook Anouk Heijnens bij de selectie gehaald is. Heijnens kwam de afgelopen jaren uit voor Batouwe U20 en zal net als Bouwmans zowel inside als vanaf de vleugel minuten kunnen gaan maken. Beide speelsters zullen ongetwijfeld hard groeien met een mentor als Anouk Biesters ,die als assistent coach naast René van der Wielen op zal treden.

Biesters was toen ze net op landelijk niveau kwam kijken ook vooral een forward, maar maakte haar spel zo compleet dat ze op alle posities uit de voeten kon. De twee rookies kunnen zich bijna geen beter voorbeeld voorstellen om in hun eerste volledige eredivisiejaar van te kunnen leren. René van der Wielen tenslotte is één van de meest ervaren coaches in de competitie, en heeft in het verleden al meerdere malen bewezen teams te kunnen smeden die beter worden dan de optelsom van de individuele speelsters zou doen verwachten.  Drie jaar terug was hij al eens eindverantwoordelijk toen Robin Hollander als headcoach in verband met gezondheidsredenen een stap terug moest doen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.