CP3 by Basketball Totaal

De Borrel werd een brunch: Tweede ronde DWBL

Soms zullen we door drukte op de redactie een vrijdagmiddagborrel vervangen door een zaterdagbrunch. Het tweede speelweekend, waar een midweekse ronde op volgt , is een voorbeeld.

De meest in het oog lopende ontmoeting van de zaterdagavond is het treffen tussen de beide historische grootmachten Loon Lions en Dozy Den Helder. Lions opende vorige week met een overwinning op Amazone. Een overwinning die qua omvang misschien niet imponeerde, maar het lijkt alsof er wel perspectief in zat. Lions, dat in eerdere jaren vaak het verwijt kreeg niet met de jeugd te spelen, wist namelijk zowel Denise Bloemkolk als Epi Etienne een goede rol in de rotatie te geven, zonder dat dat voor een opmerkelijke of zorgwekkende verzwakking zorgde.
Dozy daarentegen was vrij in het eerste weekend, en stapt dus het veld op met een gevoel dat ze in de voorbereiding in ieder geval al eens van Lions wisten te winnen. Een wedstrijd waarin aan beide kanten geexperimenteerd werd, en waar dus weinig aan af te lezen was, maar toch zal de ploeg van Tinga en Vicenzetto met wat meer vertrouwen dan de afgelopen jaren het treffen met Lions aanvatten. We verwachten een mooie ontmoeting, en hopen dan ook op een traditioneel goede stream, en veel toeschouwers die hun twitter benutten tijdens het kijken. De hashtag van dienst is #loodoz.

Lintex Binnenland komt met een losing streak van 2 in eigen huis het veld op tegen promovendus Amazone. Binnenland is nog op zoek naar de balans in de ploeg nadat de geblesseerde Leonie Kooij vervangen moest worden door Marloes Nieuwveen. Tegen Batouwe bleek dat Binnenland in de problemen komt als de tegenstander klein speelt , en dat zal coach Jan Poels ongetwijfeld ook gezien hebben. Met bijvoorbeeld Tahnee Vogelsang in de rol van Jill Bettonvil, en Jay-Eliza Burgos als een kloon van Karin Kuijt is het recept voor een mogelijk spannende wedstrijd duidelijk. Of de genoemde Utrechtenaren in staat zijn om op hetzelfde niveau te acteren is even de vraag, en een tweede Lisanne de Jonge lijkt er in de hele competitie niet te vinden. Then again: Met Roos Hof als small forward hoeft Amazone zich zeker niet te schamen. Het zou zomaar eens een leuke ontmoeting kunnen worden, waarin Binnenland natuurlijk de favoriet is, maar Amazone heeft weinig te verliezen. Hashtag voor twitteraars is #binaub

In Katwijk tenslotte treedt De Wit Grasshoppers aan tegen Lekdetec.nl. De trotse winnaar van de Supercup staat dit jaar weer onder leiding van coach Rene van der Wielen, en dat is een coach die in zijn rijke carriere al heeft laten zien dat hij een team sterker kan maken dan alleen de som der delen. Een niet onplezierige kwaliteit, zeker als je ziet dat de ploeg zich ondanks het vertrek van topscorer Loyce Bettonvil wist te versterken. Niet alleen werd Lisanne de Jonge weer begroet op het oude nest, maar ook Lisa Schoen kwam over uit den Helder. Voeg daarbij de talentvolle aanwinsten Rowan Bouwmans en Anouk Heijnens en er lijkt een prettig brede ploeg te staan. De Wit Grasshoppers zal zich willen revancheren voor het pak op de strakke broeken dat ontvangen werd van CTO. Toch waren er ook lichtpuntjes, zoals het debuut van nieuwe aanwinst Iris Govers, en het feit dat de niet topfitte Fleur Kuijt haar eerste minuten weer kon maken na het zilver met de 3 tegen 3 Dutch Diva’s.  Supporters van beide teams worden uitgenodigd te twitteren op #gralek

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.