CP3 by Basketball Totaal

De borrel: Blijven er ploegen zonder puntverlies?

Alsof er niets aan de hand is na het eerste weekend staat landskampioen Lekdetec bovenaan in de ranglijst, hoewel het doelsaldo van Dozy iets beter was na de eerste wedstrijd. Toch deed het verlies van de Supercup in eigen huis even pijn in Bemmel. We kijken naar de matchups van het weekend.

Dozy den Helder – Amazone
Dozy startte goed vorige week aan de hand van de sterk spelende Maaike Klein die meer dan fatsoenlijke support kreeg van onder andere Janis Ndiba. De ploeg uit den Helder maakte indruk ook in de voorbereiding en lijkt dan ook de favoriet voor het treffen met de Utrechters die met een redelijk vernieuwde ploeg komen. In de pers werd al hardop gedroomd over Playoffs in Utrecht, en de zinderende serie van enkele jaren terug in de Playoff Finale komt gelijk naar boven.
Één van de hoofdrolspelers uit die serie Leonie Kooij heeft inmiddels haar pensioen moeten aankondigen omdat haar fysiek niet meer mee wilde werken. Zonde voor de ploeg, en vooral vervelend voor haarzelf. We hopen dat de Helderse troef goed herstelt en in ieder geval niet te veel hinder ondervinden zal van haar topsportverleden.
Een gokje? We zetten in op een single-digit win van Dozy

Elske Heerschop doorslaggevend tegen Binnenland

Elske Heerschop doorslaggevend tegen Binnenland

Lekdetec – Solar Systemen Grasshoppers
Grasshoppers deed zichzelf vorige week in Landsmeer tekort, en kan proberen dat in Bemmel tegen de landskampioen goed te maken. De ploeg van Rick Driessen rolde ongeslagen door de voorbereiding heen, waarbij toch sterke ploegen ontmoet werden! Een week voor de Supercup versloeg Grasshoppers de Bemmelse formatie nog in eigen huis.
Lekdetec zal er op het prachtige nieuwe court op gebrand zijn de winst binnen te halen en zo revanche te nemen voor eerst de nederlaag tegen Grasshoppers in Katwijk, maar ook op de misstap vorige week in de supercup.
Idealiter zou dit een wedstrijd worden –en wij zijn neutraal, dus daarom mogen we dat zeggen – die één of misschien wel twee verlengingen krijgt. Wellicht dat uiteindelijk de ervaring van Grasshopperscoach Rick Driessen de doorslag geeft. We spelen Grasshoppers met drie punten voorsrpong.

Binnenland – CTO
De twee staartploegen in de stand momenteel, en eigenlijk is dat een knettergek idee. Immers: Binnenland is wel regerend Supercuphouder, en daar doet de afwezigheid van het imponerende rijtje geblesseerden: Kasius, De Roos, van der Lee, Fokke, RoubehieFissa niets aan af. Een basisopstelling die er wezen mag zal dus in burger naast coach Joost van Rangelrooij zitten die een CTO tegenover zich krijgt in opbouw. Vorige week in den Helder kon de Amsterdamse formatie aardig meedoen. Maar de power van met name Maaike Klein en Janis Ndiba was teveel. CTO heeft wel mogelijkheden, en zal met name aan de hand van het ex-Bemmeltrio van Vlijmen-Westerik-van Kleef lang mee kunnen in de wedstrijd. Center Marieke van Schie was met 4 punten en 11 rebounds ook al zeer belangrijk voor de Amsterdammers, maar we vermoeden dat de thuisploeg de zege gaat pakken. Ook deze ontmoeting zou zo maar eens in de single digits kunnen blijven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.