CP3 by Basketball Totaal

De Amerikagangers (update)

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van onze jongens die in Amerika actief zijn.Deze week spelen de meeste colleges meerdere wedstrijden. Daarom nu al even een update.  Eén wedstrijd sprong natuurlijk direct in het oog namelijk Oregon State tegen Portland,  dus Olaf Schaftenaar versus Tom van der Mars.

Beide Nederlanders speelden een redelijk gedegen wedstrijd. De Beavers hadden bij de rust een 8-punten voorsprong 41-33. In de tweede helft kwamen de Pilots vlak voor tijd nog wel terug tot 75-71 maar kwamen tijd te kort om Oregon nog te verontrusten 79-73. Olaf Schaftenaar kreeg 16 minuten speeltijd. Hij eindigde de wedstrijd met 2 punten, 2 rebounds, 1 assist en 1 steal. Portland center Tom van der Mars kwam vrij snel in foutenlast waardoor hij 18 minuten in actie kwam. Tom was goed voor 2 punten, 1 rebounds en 1 assist.

Kevin Bleeker won met Canisius de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, ze versloegen South Dakota na een vrij gelijk opgaande wedstrijd met 71-66 (35-33). Kevin speelde 4 minuten waarin hij 1 rebound wist te pakken.

Shane Hammink ging met LSU de bietenbrug op tegen UMass 90-92. Het lukte LSU net niet om een 12-punten achterstand in te lopen in de tweede helft na een 45-49 ruststand. Shane wist 3 punten, 2 rebounds, 2 assists te noteren in 13 minuten.

The Citadel boekte met een 82-68 overwinning op Presbyterian College hun eerste zege in het seizoen na twee nederlagen. Center Tom Koopman was wederom starter en kwam 17 minuten in het veld. Zijn cijfers, 2 punten, 2 rebounds, 1 assist en 1 block.

Onder aanvoering van pointguard Charlon Kloof, speelde St. Bonaventure het bezoekend Abilene Christian  met 75-47 compleet zoek. Charlon ontpopt zich dit seizoen als de leider van het team en kwam 29 minuten in actie. Hij was goed voor 11 punten, 3 rebounds, 4 assists 1 steal en 1 block.  Matthias Runs zijn rol is beperkt in zijn eerste speeljaar (vorig seizoen red-shirted), hij mocht 2 minuten aantreden en gaf daarin 1 assist.

Joey van Zegeren wist met Virginia Tech rivaal West-Virginia met 87-82 opzij te zetten na een 36-41 ruststand. Joey kwam dit slechts 9 minuten op het plankier in actie. Hij scoorde 2 punten, pakte 5 rebounds en had 2 blocks.

Floris Versteeg kreeg ditmaal maar 9 minuten speeltijd bij Cal State Fullerton in de met 75-71 verloren wedstrijd tegen Seattle University. Floris pakte 1 rebound.

Jordy Kuiper verloor met UNCG, door een geslaagde inhaalrace van East Carolina in de laatste 12 seconden van wedstrijd met 84-85. Jordy speelde 8 minuten mee en noteerde 2 rebounds.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.