CP3 by Basketball Totaal

De Amerika-gangers

In deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van onze jongens die in Amerika actief zijn.

De meeste universiteiten spelen op dit moment exhibition wedstrijden als voorbereiding op het aankomende seizoen. We hebben de belangrijkste verrichtingen van onze jongens op een rijtje gezet.

Jordy Kuiper opende met UNCG  het seizoen met een 104-76 winst in een exhibition game tegen Lees-McRae. De jonge Nederlander kreeg 13 minuten speeltijd waarin hij 5 punten, 3 rebounds, 1 assist en 1 block liet aantekenen.

Floris Versteeg speelde met Cal State Fullerton de openingswedstrijd tegen Redlands.  Het werd een eenzijdige 108-77 overwinning voor Versteeg en de zijnen. Floris speelde 21 minuten en kwam tot 5 punten, 4 rebounds en 1 assist.

Tom van der Mars won met Portland  de jaarlijkse openingswedstrijd tegen NAIA powerhouse Concordia met 92-77. De Nederlandse center kwam 23 minuten in actie en noteerde 8 punten, 7 rebounds, 1 assist en 3 blocks.

Olaf Schaftenaar kreeg 21 minuten speeltijd in de gewonnen exhibitionwedstrijd tegen Corban, die door Oregon State met 69-42 werd gewonnen. Olaf kwam in die 21 minuten tot 2 punten, 8 rebounds en 2 assists.

Charlon Kloof en Matthias Runs kwamen beiden in actie in de enige exhibitionwedstrijd die St.Bonaventure speelt dit seizoen. De Bonnies wonnen de wedstrijd tegen het Divisie II-team van Mansfield met 102-57. Kloof speelde 24 minuten  en wist tot 9 punten, 2 rebounds, 4 assists en 4 steals te komen. Matthias Runs kwam 11 minuten in actie en had 2 punten, 3 rebounds, 1 steal en 1 block op het wedstrijdsheet.

Kevin Bleeker opende het seizoen met Canisius College met een overwinning op Daemen College 102-84. Kevin was goed voor 5 punten, 4 rebounds, 2 assists en 1 steal in 17 minuten.

Op de foto: Charlon Kloof (foto: St. Bonaventure)

 


Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.