CP3 by Basketball Totaal

DBL spelers en Orange Angel coaches op het Big Shots Basketball Camp

Met de toevoeging van international Karin Kuijt en DBL spelers Lenno Witteveen, Pim de Vries en Akeel Eduardo aan de coaching staf van het Big Shots Basketball Camp begint de staf al aardig vorm te krijgen. Alle coaches hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op verschillende camps en via het geven van clinics bij hun clubs.

International Karin Kuijt, spelend in de Bundesliga voor HTC Herne, zal deze zomer naast haar programma bij het Nederlands Team als coach betrokken zijn bij het Big Shots Basketball Camp. Karin speelt al jaren op het allerhoogste niveau, ze is tweemaal kampioen van Nederland geworden met Lekdetec Batouwe Basketball in Bemmel, ze won als U20 speelster goud op het Europees Kampioenschap voor B-landen en afgelopen zomer won ze brons met het 3×3 NL team op het Europees Kampioenschap in Amsterdam. Ze is één van de beste pointguards uit Nederland en al jaren op vele kampen in Nederland probeert ze haar skills door te geven aan de volgende generatie.

Lenno Witteveen debuteerde op 17 jarige leeftijd en speelt al 6 jaar in de Dutch Basketball League voor Landstede Basketbal waar hij vanuit de jeugd van de Basketbal Academy is doorgestroomd. Bij de start van dit seizoen won Lenno met zijn club Landstede Basketbal de allereerste prijs in de historie van de club: de Supercup. Lenno heeft alle Nederlandse jeugdteams doorlopen en was de afgelopen jaren betrokken bij de NBB camps 12-15 jaar.

Ook Pim de Vries speelt al weer 6 jaar in de Dutch Basketball League. Hij is voor vele coaches een onmisbare schakel gebleken voor de teams in Den Bosch waar hij in staat is gebleken om zo ongeveer elke speler in de Dutch Basketball League op lockdown te kunnen zetten. De afgelopen jaren won Pim onder andere éénmaal het landskampioenschap, tweemaal de Nederlandse beker en twee supercups. Pim studeert, naast het basketbal, sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg en geeft daarnaast ook nog clinics namens New Heroes Den Bosch.

Dat je niet al op jonge leeftijd hoeft te beginnen met basketballen laat Akeel Eduardo zien. Hij begon pas op 16 jarige leeftijd met basketballen en is al jaren een spectaculaire speler in de Dutch Basketball League. Zijn debuut gemaakt bij BS Weert en hij speelt sinds dit seizoen in Amsterdam.

Mike Schilder heeft in het verleden met al deze coaches samengespeeld of heel goed mee samen kunnen werken: “Ik ben ontzettend blij dat we deze coaches hebben kunnen toevoegen aan de staf van het Big Shots Basketball Camp. Ze hebben allemaal ontzettend veel ervaring op en buiten het veld als speler, maar ook als trainer/coach bij clinics en op camps. Ze kunnen hun kennis en skills als geen ander overbrengen aan de deelnemers van het camp. Verder zijn het ook allen hele fijne mensen om mee samen te werken en een week mee door te brengen.“

Op de website is onder het kopje coaches een uitgebreidere bio van elke coach te vinden.

Het Big Shots Basketball Camp 2018 in Zwolle is van 22 tot en met 27 juli in het Landstede Sportcentrum.
Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website

http://www.bigshotscamp.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.