CP3 by Basketball Totaal

DBL brengt eerbetoon aan Ton Rolvink

De clubs in de Dutch Basketball League brengen komend weekeinde een eerbetoon aan de begin juli overleden Ton Rolvink. Voorafgaand aan de wedstrijden in de eerste competitieronde van de wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Rolvink.

Het eerbetoon betreft de zaterdagwedstrijden Challenge Sports Rotterdam – Zorg en Zekerheid Leiden (20.00 uur), BSW – Apollo Amsterdam (20.00 uur) en Aris Leeuwarden – Donar (20.00 uur). Ook voorafgaand aan de wedstrijd op zondag tussen Landstede en SPM Shoeters (14.00 uur) wordt een minuut stilte in acht genomen.

Ton Rolvink was zestien jaar bestuurslid van de Federatie Eredivisie Basketballclubs (), de organisator van de Dutch Basketball League. Daarvoor floot Rolvink vele jaren in de mannen eredivisie. Tussen 1985 en 1998 werd hij acht keer uitgeroepen tot Scheidsrechter van het jaar.

 

Rolvink was Lid van Verdienste van de Nederlandse Basketball Bond. Die onderscheiding was vooral een blijk van waardering voor het respect voor de sport en het respect voor elkaar dat hij binnen en buiten de lijnen belichaamde.

Ton Rolvink is 67 jaar oud geworden. Het Nederlandse basketbal heeft een fantastische scheidsrechter en bestuurder verloren.

http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.