CP3 by Basketball Totaal

DAS Dames 1 door naar volgende ronde

Vorige week was de eerste thuiswedstrijd voor de dames van DAS tegen Grasshoppers DS 1. De dames kregen basketballes van de Katwijksen en moesten zich in een week herstellen, om klaar te zijn tegen het tweede team van Grasshoppers voor een bekerwedstrijd.

Uit in katwijk konden de dames van DAS hun revanche halen op weliswaar het tweede team maar we wilden toch wat rechtzetten na vorige week.

DAS begint de wedstrijd sterk maar ook slordig. Met 3 schoten dicht bij de basket had het binnen drie minuten al 0-6 kunnen staan, maar een slordige afronding zorgt uiteindelijk na 3 minuten voor een 2-0 achterstand. De dames uit Delft herpakken zich na deze eerste achterstand en komen via een 0-8 run op voorsprong, die wordt vastgehouden tot het einde van het kwart. (8-12).

De eerste helft wordt vooral gekenmerkt door een hoop slordigheden, DAS verzuimt om de wedstrijd echt op slot te gooien door veel balverlies te lijden. Verdedigend zit het echter redelijk in elkaar waardoor we verder kunnen uitlopen tot een 21-29 ruststand.

Na de rust moet de wedstrijd dan open gebroken worden en moet definitief afstand genomen worden van de dames uit Katwijk. Maar deze laten zich niet zomaar verslaan in eigen huis. Kort na rust lijkt DAS toch weg te kunnen lopen via een 5-2 run en dus 13 punten voorsprong. Maar dan laat Grasshoppers via een serie aan fastbreaks deze voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gwen van Helfteren weet in deze fase de schade te beperken met 8 punten op rij maar kan niet voorkomen dat Grasshoppers aan het eind van het derde kwart tot op 2 punten is genaderd (44-42).

In het vierde kwart moet er dan orde op zaken gesteld worden maar dit duurt tot halverwege het vierde kwart. Inmiddels is de minimale voorsprong omgebogen in een achterstand van drie punten en moeten we alle zeilen bij zetten om deze wedstrijd nog te winnen. Via een reeks aan vrije worpen van Kelly Brugman en Tessa Rijnsburger wordt de winst uiteindelijk toch nog mee naar huis genomen. Eindstand 56-61 voor DAS.

Scores in de wedstrijd: Gwen van Helfteren 16, Kelly Brugman 15, Tessa Rijnsburger 12, Ella Tijssen en Amy van Blitterswijk 6, Iris Linder 4 en Sarah Kreuze 2.

De dames kunnen trots zijn op de ommezwaai die ze gemaakt hebben in een week en op de manier waarop ze de wedstrijd hebben weten te beslissen. Nu moeten we gaan werken aan de slordigheden en ons klaar maken voor de volgende wedstrijd op zaterdag 26 oktober tegen Binnenland DS 1 om 20.00 in de Brasserskade.

bron: http://www.das-delft.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.