CP3 by Basketball Totaal

Dartel de Wit Grasshoppers schminkt lijstaanvoerder af

Voorafgaand had de pers in met name Bemmel het over ‘Sister Act’. Een wedstrijd met maar liefst negen zussen in één wedstrijd, waarvan de zussen Biesters en Bettonvil aan de kant van de trotse lijstaanvoerder, terwijl ook de floorleader van Batouwe Karin Kuijt haar twee zusjes tegen zou komen bij de tegenstander. Gezien de knappe overwinningen op Loon Lions en Binnenland de afgelopen maand was bij iedereen Lekdetec ook de grote favoriet. De ploeg van Bart Sengers kreeg echter een loeiende tik op de neus die lang zal doordreunen.

Beide ploegen begonnen ‘Sister Act’ wat nerveus en nadat beide ploegen missers hadden geproduceerd uit setplays was het Sonja Kuijt die de scorer het eerste werk gaf. Beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht de eerste minuten voordat Renee Hoveling een drietje losliet over Karin Kuijt met de 24 secondenklok aan het eind van de tijd. Het was de eerste van zes shotclockbuzzerbeaters die de Wit Grasshoppers succesvol wist te benutten in deze wedstrijd. Kort voor het eind van de eerste periode deed Fleur Kuijt hetzelfde om de tweede driepunter van Yordi Kathmann in de openingsfase weer onschadelijk te maken. Na 4-10 was Lekdetec door het schutterswerk van Kathmann dichterbij gekomen tot 12-16 maar Kuijt maakte er 12-18 van en zo kwam de eerste periode tot een eindstand. In het tweede bedrijf bleef Lekdetec volharden in het zoeken van de driepunter als wapen om de zone van Grasshoppers te verslaan. Waar de Bemmelse formatie een week eerder nog een galavoorstelling fastbreak lopen liet zien in het tweede kwart tegen Binnenland, was er nu in de verste verte niets te zien wat ook maar op fastbreaks leek.Ja, als Karin Kuijt gas gaf en doorzette naar de ring scoorde Batouwe, maar de Bemmelse verdediging zette bij herhaling de achterdeur open en had geen antwoord op met name Birgitte Neuteboom die goed scoorde voor de gasten. Bij rust was het dan ook 25-34 voor De Wit Grasshoppers dat Batouwe’s topscorer Loyce Bettonvil daar nog op nul punten had gehouden.

Na de rust opende Grasshoppers dan wel met twee gemiste vrije worpen van Sonja Kuijt, maar het bracht Lekdetec niet de gewenste inspiratie. Sterker nog: De Wit Grasshoppers sloot de verdediging in totaal acht minuten op rij perfect, en liep steeds verder uit. Via 25-38 werd het zelfs 25-43 op een mooi hookshotje van de sterk spelende Ingrid van der Plas, en pas drie minuten voor het eind van de periode scoorde Lekdetec weer via Jill Bettonvil die een jumper door de ring zag vallen. Twee minuten verder liet Loyce Bettonvil na een mooie dribbel over het hele veld haar eerste punten noteren, maar De Wit Grasshoppers verzaakte niet, en wist met 31-50 de start van het laatste kwart te halen.

Hoewel de speaker in Bemmel het publiek nog probeerde op te zwepen , en er heel even een vuurtje leek op te gloeien in de ploeg , kwam Batouwe niet verder terug dan 36-52. De press van de ploeg van Bart Sengers werkte wel bij vlagen, maar als men dan balbezit wist te verkrijgen, dan stuiterde het leer opmerkelijk vaak over de zijlijn of in de handen van één van de tegenstanders. Grasshoppers intussen bleef genieten van het momentum, zag ook steeds vaker moeilijke acties gepromoveerd worden tot twee punten en uiteindelijk kon bij 48-68 de Bemmelse scorer de dop weer op de pen draaien. De inspiratie tegen de Katwijkse zone was ver te zoeken geweest, en verder dan 36 driepunters proberen , waarvan 19 zonder succes in de tweede helft kwam men niet.
Coach Ivo Boom was content na de wedstrijd: ‘We begonnen met een zone, en dat lukte gelijk goed, dus daar zijn we mee doorgegaan. We hebben lekker ontspannen gespeeld, zonder veel druk. Dan zie je dat we tegen iedereen kunnen spelen’

Topscorers:
Lekdetec: Karin Kuijt 12. Yordi Kathmann 11.
De Wit Grasshoppers: Fleur Kuijt 14,Van der Plas 10.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.