CP3 by Basketball Totaal

Darren Erman ook ontslagen bij de Warriors

Het gaat niet goed bij de Golden State Warriors. In een periode van twee weken zijn twee assistenten van coach Mark Jackson ontslagen. Was het vorige week Brian Scalabrine, nu was het de beurt aan Darren Erman.

Erman is ontslagen door ‘een overtreding van de regels van de organisatie’. Kortom een hele vage reden. De echte reden is nog niet boven water gekomen, maar dat zal binnen enkele dagen wel het geval zijn.

In ieder geval had het niets te maken met het basketball. Er waren geen problemen tussen Jackson en Erman, die bezig was aan zijn derde seizoen bij de Warriors en gezien werd als een NBA coach in de dop.

Erman coachte dit jaar de Summer League van de Warriors.

Er gaan al weken geruchten dat er een hoop ruzie is tussen coach Jackson en sommige coaches en mensen in de organisatie. Kortom het zal buigen of barsten worden voor Jackson, die momenteel zesde staat in het Westen. Slechts 1,5 winwedstrijd achter op de Portland Trailblazers en 1,5 wedstrijd voorsprong op de nummer zeven Dallas Mavericks.

Scalabrine werd ‘gepromoveerd’ tot assistent bij Santa Cruz in de D-league. De reden was eenvoudig. Scalabrine had ruzie met Pete Meyers, een andere assistent van Jackson over de coaching. Dat liep hoog op.

Erman was eerder assistent in Boston bij de Boston Celtics en coach Doc Rivers. Het gerucht gaat dat Rivers graag Erman aan zijn staf voegt bij de Clippers. En laat nou de Clippers het team zijn, dat wellicht tegen de Warriors gaat spelen in de play-offs.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.