CP3 by Basketball Totaal

Darius Theus topscorer, Kenneth van Kempen toprebounder

De nieuwe topscorer van de Dutch Basketball League heet Darius Theus. De guard van Aris Leeuwarden sloot de reguliere competitie van de Dutch Basketball League af met een gemiddeld aantal punten van 16,91 per wedstrijd. Theus had bijna een vol punt voorsprong op Joshua Duinker van Zorg en Zekerheid Leiden (16,05) en bijna twee volle punten op Patrick Richard van Matrixx Magixx Wijchen (15,08).

De score van Darius Theus was de op een na laagste van de voorbije 29 jaar. Alleen in het seizoen 2010-2011 kende de Eredivisie een topscorer met een nog lagere productie. Glenn  Stokes van BS Weert bleef in dat seizoen steken op 16,67 punten per wedstrijd.

Kenneth van Kempen van Maxxcom BS Weert eindigde als beste rebounder in de competitie met een gemiddelde van 8,91 rebounds per wedstrijd. Dat was gemiddeld één rebound per wedstrijd minder dan de toprebounder van vorig seizoen, Daryl Webb van Landstede Zwolle. Webb en Van Kempen zijn de enige twee spelers op de reboundlijst van de voorbije 29 jaar die gemiddeld niet in de dubbele cijfers rebounden.

Op de ranglijst van 2013-2014 werd Kenneth van Kempen gevolgd door Stephen Lumpkins met 8,22 en Robbie Sihota met 8,05 rebounds per wedstrijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.