CP3 by Basketball Totaal

Dames tweede divisie: roundup en powerrankings

grasshoppers dames2Twee weken geleden namen we in een rondje langs de verschillende dames 2e divisies kennis met de topploegen die er in de oude rayon hoofdklassen spelen. We maken weer een rondje langs de verschillende poules, en hangen daar , volstrekt arbitrair en gestoeld op meer dan alleen de standen: iBasketball Powerrankings aan vast.

In Poule A had Cangeroes het zwaar in Wijchen. Wyba speelt inmiddels met Marleen de Bruijn, en dat zorgde bij Cangeroes wel voor wat hoofdbrekens. Mede dankzij sterk spel van ex-Binnenland speelster Tamara Brand wonnen de Utrechters met 57-64. Attacus had het in eigen huis moeilijk tegen Utrecht Bulls. De Bulls hielden de verdediging goed dicht, maar kregen een heftig tegenstribbelende Brabantse formatie tegenover zich. Eindstand: 38-40 in het voordeel van de Utrechters die daarmee mee blijven doen bovenin.
Voor SBU lijkt dat boek gesloten, want hoewel er gewonnen werd van Trajanum 2 (51-52) oogt de ploeg in verval. Het spel is te grillig om bovenin mee te doen, en dus lijken er mogelijkheden voor Springfield om omhoog te kijken. De ploeg van Peter Schuurmans won met 43-54 van Red Stars.

Poule B zag in Maatstricht een topper tussen de plaatselijke Kimbria en BC Vlissingen. Vlissingen won met 51-56 en houdt daarom het gat met Almonte 2 in stand. De Eindhovense ploeg won met 58-35 van titelverdediger JRC. Tantalus verloor vrijdagavond al van Bumpers en blijft zo puntloos onderaan. Vlissingen houdt met een record van 10-2 de leiding in deze poule, met twee wedstrijden voorsprong op Almonte. BC Waldric staat in verliespunten daar nog boven, met 7-3 hebben de Woudrichemmers twee wedstrijden tegoed. De grootste tegenstand zou dus wel eens uit het Rondeel kunnen komen richting Vlissingen.

Poule C heeft mogelijk de twee sterkste teams in de tweede divisie met Apollo en De Wit Grasshoppers 2 die vorig jaar nog promotiedivisie speelden. De Katwijkers speelden in eigen huis tegen Akrides, en imponeerden bij vlagen in het eerste kwart. Al snel stond er een grote voorsprong op de borden (27-11) en daarmee lag de wedstrijd al gelijk in de definitieve plooi. US dames 2 won in eigen huis met 46-37 van Leiden. Challengers gaf goed partij tegen Apollo (42-54) en Onze Gezellen hield in eigen huis het hoofd koel tegen Orca’s (64-40)

In poule D ging de wedstrijd tussen Scylla en Twente Buzzards zaterdagavond niet door. Jolly Jumpers ontving Landstede en won met 62-44 terwijl Oaters in eigen huis lang uitzicht had op iets moois tegen HSV. De ploeg uit Haren won uiteindelijk met 39-45.

En dan (tromgeroffel) de iBasketball powerrankings van de dames tweede divisie!

1. De Wit Grasshoppers dames 2
2. Apollo dames 1
3. Cangeroes dames 2
4. Lokomotief dames 1
5. Utrecht Bulls dames 1
6. Twente Buzzards dames 1
7. Scylla dames 1
8. Vlissingen dames 1
9. Onze Gezelle dames 1
10. Springfield dames 1

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.