CP3 by Basketball Totaal

Dames eredivisie in Zwolle

YBEerder dit jaar werd er nog wat verbaasd gereageerd op de inschrijving van Zwolle voor de VU20 eredivisie, maar er staan mooie dingen te gebeuren in het Oosten. Gister werd officieel aangekondigd dat onder de naam Blue Blizzards er volgend jaar een dames eredivisieteam actief zal zijn in Zwolle. Dit jaar spelen talenten uit het hele land al in de U20 ploeg van Zwolle, en volgend jaar zal er naast een U20 ploeg ook een damesploeg actief zijn die niet alleen de Nederlandse competitie als speelterrein heeft, maar ook in Europa zijn opwachting zal maken.

De nieuwe organisatie beslaat niet alleen een U20 en een damesploeg, maar er wordt naar meer zaken gekeken. Zo zal onder de naam Red Blizzards een dames 3 tegen 3 ploeg body gegeven worden, en zal onder de naam Orange Blizzards een platform opgezet worden om extra funding te creeeren voor de lijn Oranjeteams. Opnieuw een stap in de richting van het grotere doel van de Orange Angels om het EK te halen.

Daarnaast wordt ook aan de fans van Oranje gedacht, want onder de naam Grey Blizzards zal de nieuwe organisatie stappen gaan ondernemen om toernooien naar Nederland te halen. Het lijkt alsof 2014 een keerpunt gaat zijn in het Nederlandse basketball! We like!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.