CP3 by Basketball Totaal

Dames Arnhem Eagles vangen bot in Werkendam

De dames van Arnhem Eagles kwamen afgelopen weekend in de laatste voorbereidingswedstrijd uit tegen de U22 ploeg van BridgeTowers. Een nieuw bolwerkteam onder leiding van Jeroen Huijsmans, die jaren geleden headcoach was bij Dukes Unlimited U20 waar toen Arnhemcoach Bas Hendriks assistent was. De hoofdcoach van weleer versloeg zijn leerling nipt: 65-64.

De start van de wedstrijd had nogal wat voeten in aarde want ondanks de tips vanuit Werkendam had de Arnhemse ploeg de eigen koers gekozen voor de heenreis, en kwam men met gebakken peren de zaal in. Gelukkig kon BridgeTowers een beetje uitlopen, en toen er vijf Arnhemmers een shirt aan hadden kon de wedstrijd dan ook beginnen. Waar de jonge Bridgetowers de score openden was het de tegenstander die daarna vrij soeverein de controle leek te pakken in de wedstrijd, en naar een 4-10 voorsprong te lopen. Een press van de thuisploeg wist echter het momentum weer binnen te halen, en zo ontspon zich een hele interessante ontmoeting waarin beide ploegen op 14-14 de laatste minuut van het kwart ingingen. Die tijdspanne was voor Jovana Stoskovic genoeg om de Arnhemse verdediging even flink pijn te doen en twee keer te scoren. Met 21-16 had BridgeTowers een terechte voorsprong te pakken na tien minuten.

Terwijl bleek dat niet alle Eagles de eindbestemming gingen vinden -whatsapp blijkt niet overal een oplossing voor- begon het tweede kwart en nam Eagles, gesterkt door een kleine aanpassing in de verdediging het heft in handen. De Werkendamse press werd afdoend gebroken, en ook de 1-3-1 zone van de Towers zorgde niet meer voor problemen, al lieten de Arnhemse dames wel behoorlijk wat relatief makkelijke kansen liggen om te scoren. Toch had de ploeg van Hendriks bij rust een 31-35 voorsprong te pakken, en leek de coach redelijk in zijn nopjes met het vertoonde spel van zijn ploeg het tweede kwart. ‘We deden het heel aardig, stonden goed te verdedigen en hadden ook in de rebound de zaak mooi onder controle. Aanvallend vonden we goede opties en dus maakten we 19 punten in een kwart. Dat is redelijk waar ik zijn wel’ aldus Hendriks na afloop.

Toch zat het feit dat BridgeTowers in het derde kwart het initiatief weer pakte de Arnhemse coach niet lekker. ‘Aanvallend waren we na rust de draad een beetje kwijt. De organisatie was een tijdje weg, en we moesten het hebben van individuele ingevingen. We kwamen dan wel met negen voor (35-44) maar ik vond niet dat we daar ons beste spel lieten zien’ aldus de technische man van Arnhem Eagles. BridgeTowers vond een aantal keer goede gaten in de defense van de gasten en dus waren aan het begin van het laatste kwart beide ploegen weer bijna in evenwicht.: 44-47.

In de slotperiode was het eerst BridgeTowers , en daarna weer Arnhem dat het initiatief leek t epakken. Drie minuten voor tijd was er echter nog steeds geen verschil tussen beide ploegen: 55-55. Dat was ook het moment dat bij Eagles de foutenlast begon te spelen toen eerst Minna Selmgren en daarna Elleanore Berends mt een volle strafkaart moesten gaan zitten. Indy van Oord velde het vonnis over de seniorenploeg uit Arnhem, al kwam Eagles via Thalita Masbaitoeboen nog even terug tot 63-61. Daarmee was de koek echter op want Nina van Eersel en Celine van Tintelen waren voldoende zeker van de vrije worplijn om de overwinning binnen te trekken.

Topscorers:
BridgeTowers: Nina van Eersel 15, Indy van Oord 13, Celine van Tintelen 12;
Arnhem Eagles: Elleanore Berends 15, Lisanne Grevinga 12, Evelien Scholten 10.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.