CP3 by Basketball Totaal

Dames 2e divisie: Roundup en powerrankings

utrecht bulls dames 1Na een nieuw speelweekend kijken we even naar wat er gebeurd is in de verschillende dames 2e divisies, en is het ook weer tijd voor de powerrankings.

Divisie A:
SBU is met guard Marte Holthuizen op wereldreis aan een vrije val begonnen. Weerd er vorige week nog net gewonnen van Trajanum 2, ditmaal trok Red Stars aan het langste eind. Een knappe zege voor de formatie uit Soest die het voorlopig moeilijk hebben in de competitie. Moeilijk heeft ook Arnhem Eagles het, dat ditmaal naar Berlicum moest. Een angstgegner voor de ploeg uit Arnhem na de oorwassing eerder op eigen terrein. Ditmaal deden de Arnhemmers het beter en werd er met 67-31 verloren. Black Eagles tenslotte won in Veghel van Attacus en doet daarmee de titelkansen van de ploeg uit Veghel geen goed. Cangeroes 2 en Utrecht Bulls lijken het te gaan uitmaken om de titel. Springfield staat al op 2 wedstrijden achterstand, en Attacus inmiddels op 3.

Divisie B:
Zonder te spelen had BC Vlissingen, dat vorige week nipt won van Barons een goed weekend. Achtervolger Waldric ging namelijk op het gezicht bij JRC. Barons versloeg Bumpers en vanmiddag spelen Kimbria en Tantalus nog. Vlissingen houdt zo twee wedstrijden voorsprong op Almonte, en op Waldric dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Yellow Sox heeft na de afgelasting van vorige week ook nog zicht op die tweede plek, maar moet daarvoor twee wedstrijden inhalen.
Poule C:
BC Apollo blijft de druk hier hoog houden op titelpretendent Grasshoppers 2. In IJmuiden trokken de Amsterdammers met 61-77 aan het langste eind. Grasshoppers zelf had lang moeite met BS Leiden maar won uiteindelijk met 56-47. Reuzendoder Orca’s ving dit keer bot tegen de Challengers in Hoofddorp.

Divisie D:
BV Oaters uit Joure pakte een ruime overwinning op Exercitia. De ploeg uit Eelde kwam tot slechts 32 punten en stond er maar liefst 51 toe. Jolly Jumpers verloor in eigen huis de topper tegen Twente Buzzards met 50-55 en in Groningen trok Scylla met 62-47 aan het langste eind tegen BV Leeuwarden.  Het gaat duidelijk tussen Twente Buzzards en Scylla hier in het Noorden, en op 28 maart in 21.00 uur zal in Vinkenhuizen normaal gesproken de titelstrijd beslist worden.
 

 

 

 

Powerranking:

1. De Wit Grasshoppers 2  (1)
2. Apollo  (2)
3. Cangeroes 2 (3)
4. Utrecht Bulls (5) (zie foto)
5. Twente Buzzards (6)
6. Lokomotief (4)
7. Springfield (10)
8. Scylla (7)
9Vlissingen (8)
10.Almonte 2 (-)

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.