CP3 by Basketball Totaal

Daan Rosenmuller Rookie van het jaar in DBL

Nu de competitie van de Dutch Basketball League ten einde is en de playoffs op het punt staan te beginnen, werden vandaag de individuele prijzen voor de beste spelers van het seizoen uitgedeeld. BSW-speler Daan Rosenmuller werd daarbij bekroond als Rookie of the Year met 146 punten, uitgedeeld door de coaches en de aanvoerders van de Nederlandse Eredivisie. Ook Mick Fleuren was te vinden in het ‘All Rookie’-team.

Rosenmuller kende een uitstekend seizoen en speelde al vanaf het begin in de starting five van Niels Vorenhout. Gemiddeld speelde hij ruim 32 minuten per wedstrijd voor de Weertenaren, waardoor hij zelfs een van de spelers was met de meeste minuten op de vloer in de DBL. Dat deed hij ook nog eens naast zijn wedstrijden voor het U24-team. In zijn minuten voor de hoofdmacht was hij goed voor gemiddeld 9.04 punten, 3.71 rebounds, 1.57 steals en 2.14 assists.

Met toevoeging van Mick Fleuren mag BSW zich hofleverancier van het ‘All Rookie’-team noemen. De point guard speelde gemiddeld bijna 21 minuten per wedstrijd, waarin hij 3.96 punten maakte, 1.50 assists gaf en 0.96 rebounds pakte.

Het ‘All Rookie’-team van 2014/2015 ziet er als volgt uit:

 

Daan Rosenmuller (BSW Weert)
Nigel van Oostrum (Aris Leeuwarden)

Jan Driessen (Zorg en Zekerheid Leiden)
Naigel Onuoha (Challenge Sports Rotterdam)
  Mick Fleuren (BSW Weert)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.