CP3 by Basketball Totaal

Curry nog niet beschikbaar voor Game 3

Stephen Curry zal aanstaande zaterdag waarschijnlijk niet spelen voor Golden State in Game 3 van de Western Conference halve finales tegen Portland, aangezien hij nog niet volledig heeft getraind op zijn verstuikte rechter knie. Curry was individueel bezig aan de kant terwijl de Warriors bezig waren met een scrimmage, maar kon nog geen van de oefeningen meedoen. Dit is een vereiste voordat de medische staf en coaches toestemming geven om hem te laten spelen.

Volgens coach Steve Kerr zal Curry niet aantreden voor zaterdag, desondanks gaat het elke beter en heeft hij nog geen tegenslagen ondervonden wat betreft zijn knieblessure. Dat Curry weer beschikbaar is voor Game 4 is heel goed mogelijk.

De Warriors zullen vrijdag nog een keer trainen in Oakland voordat ze in de middag naar Portland vliegen. Titelverdediger Golden State leidt de best-of-seven serie tegen Portland 2-0. De Warriors hadden woensdag vrij van training na het winnen van Game 2 op dinsdagavond in Oracle Arena. Curry kwam terug van een enkelblessure, alleen om zijn knie te blesseren op 24 april, toen hij uitgleed over een natte plek net voor rust van de Game 4 overwinning op Houston in de eerste ronde van de play-offs.

De Warriors staff  zou waarschijnlijk willen zien hoe Curry uit zijn eerste training komt, om hem vervolgens volledig deel te laten nemen aan de volgende training voordat hij klaar is om te mogen spelen, zei Kerr.

“Dat is wat we deden in Houston met de enkel. Hij wilde spelen, maar hij had nog niet getraind”, aldus Kerr. “We gaven hem twee opeenvolgende dagen van de drie-tegen-drie, vijf-tegen-vijf, en hij voelde zich behoorlijk goed. Dus dat is waarom hij begon in Game 4. We moeten waarschijnlijk weer door dat proces gaan. We moeten hem in ritme zien, kijken hoe hij zich beweegt op het veld, en zien hoe hij er de volgende dag op reageert. “

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.