CP3 by Basketball Totaal

CTO wint thriller

stand ctoEn ineens was het matchpoint voor CTO. In een knotsgekke wedstrijd, waarin halverwege niemand nog een cent gaf voor de kansen van de Amsterdammers, wonnen ze met 84-81 door een buzzerbeating hail Mary van Emese Hof van Lekdetec.nl dat aangeslagen naar huis moest, en komend weekend moet zien onder het zwaard van Damocles uit te komen.

Voor rust was er nog helemaal niets aan de hand voor de Bemmelse ploeg die via Karin Kuuijt bij 2-0 al de eerste voorsprong pakte. Hoewel het afstandsschot in de eerste minuten nog niet viel, wist Lekdetec een voorsprong te nemen en toen Lisanne de Jonge de 5e poging van achter de cirkel wel door het ringetje zag gaan stond het 11-2. Karin Kuijt twee keer van heel ver maakte er zelfs 23-4 van en weer de Jonge zorgde voor het slotaccoord van het eerste kwart bij 25-4. Deze dramatische start zou CTO toch nauwelijks te boven kunnen komen?

Hoewel in het begin van het tweede kwart ook Batouwe even stil viel, was er nog weinig aan de hand. Jacobine Klerx zorgde voor 37-12 en rustig liep Batouwe richting de rust waar ze met 51-23 de kleedkamer in konden. Een ogenschijnlijk geruststellende voorsprong, al blijft de bal natuurlijk rond, en is er in een hele helft nog veel mogelijk.

Na de rust kon het jarige Batouwe (40 jaar, proficiat!) niet direct bang gemaakt worden zo leek het, hoewel de Amsterdamse press wel een aantal keer voor buikpijn bij de Bemmelse formatie zorgde. Via 57-36 werd het 59-45 en ineens kon je weer spreken van een wedstrijd. Wat heet! Want CTO rook bloed en sloop dichterbij.

Met nog vijf minuten te gaan in het laatste kwart was het verschil nog maar tien punten, en kon de wedstrijd weer ineens alle kanten op. Na 73-63 werd het 73-70 en wankelde de ploeg van Rene van der Wielen. Het was Janiek van Veen die in een kolkende SHZ de Amsterdamse formatie voor het eerst op voorsprong zette met iets meer dan twee minuten te gaan. Jill Bettonvil sloot aan voor de 76-75 maar het momentum was nog altijd voor de thuisploeg die via Anne van Vlijmen naar 79-75 doorschoot en de wedstrijd in de zak leek te hebben. Niet dus, want Lekdetec vocht terug, naar 81-78 en toen Yordi Kathmann met twee seconden op de klok de bal kreeg en aanlegde voor een driepunter kroop het hele Amsterdamse publiek ineen: ‘Het zal toch niet??’ . De schutter deed echter wat ze moest doen, en leek haar ploeg zo de kans gegeven te hebben in de verlenging orde op zaken te stellen. Wrong again: Terwijl de klok wegtikte kreeg op de middenlijn Emese Hof de bal die een nieuwe ‘hail mary’ lanceerde die miraculeus goed viel: 84-81 en 2-1 voor de Amsterdammers die zaterdag om 20.00 uur de stap kunnen maken naar de finale van de Playoffs. Of zal de Tovenaar uit de Lingewaard zijn ploeg op tijd weten te mobiliseren om van deze klap te herstellen.

Er zijn nog kaartjes!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.