CP3 by Basketball Totaal

CTO weer ten onder in Bemmel

Tijdens de time out foto Ruud Fokke

Tijdens de time out foto Ruud Fokke

Weer lukte het net niet. Voor de vierde keer dit seizoen was Lekdetec.nl na een spannende wedstrijd de ploeg die er met de winst van door ging. Met een 86-79 nederlaag werd het CTO team uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Het CTO team begon zeer scherp aan de wedstrijd, met Charlotte van Kleef ten top. Twee schoten, waaronder een driepunter, zetten een brutale 0-5 voorsprong op het scorebord. Twee vrije worpen van Laura Westerik en een goede assist van Van Kleef maakten de stand 4-9 na slechts twee minuten gespeeld te hebben. Daarna kwam ook de thuisploeg los en aan beide kanten werd er tegen een hoog percentage gescoord. Aan CTO zijde is het Janiek van Veen die een aantal maal weet te scoren, waaronder twee driepunters (100%). Voor Lekdetec.nl was Jacobine Klerx degene die haar ploeg op sleeptouw nam. Na een aanvallend fantastisch eerste kwart van beide teams stond het maar liefst 25-28 in het voordeel van het CTO.

In het tweede kwart lukte het de CTO’ers om wat verder weg te lopen. Via scores van Emese Hof en Anne van Vlijmen werd er bij 29-39 het eerste serieuze gaatje geslagen. Wegens een aantal aanvallende fouten kwam het CTO vervolgens niet tot scoren en lukte het de thuisploeg om binnen een paar minuten weer op gelijke hoogte te komen. Twee minuten voor rust zette Jacobine Klerx haar ploeg via vrije worpen voor het eerst op voorsprong. Na scores van Westerik en de Bemmelse center Jill Bettonvil gingen de teams bij 46-45 rusten.

Net na het rustsignaal verstapte Deborah Vos zich en in de rust werd vastgesteld dat haar wedstrijd over was. Haar ploeg kwam gelukkig goed uit de kleedkamers. Direct werd de leiding weer overgenomen door het CTO en opnieuw lukte het de ploeg van Remy de Wit om een 49-57 voorsprong te nemen. Door foutenlast kwamen Janis Ndiba en Emese Hof weinig aan spelen toe en was het de jonge garde die onder leiding van captain Janiek van Veen de voorsprong verdedigde. Lekdetec.nl kwam wel weer terug, maar het lukte om met een minimale voorsprong (65-66) het derde kwart af te sluiten.

Charlotte van Kleef opende het vierde kwart met een score, maar een driepunter van Yordi Kathmann zette beide ploegen weer op gelijke hoogte. Door de spanning verloren beide ploegen onnodig de bal en kwamen twee minuten niet tot scoren. Uiteindelijk was het de ervaren Karin Kuijt die via een goede drive 70-68 maakte. Na een steal van Yordi Kathmann kon ze met een driepunter de voorsprong uitbouwen en nam CTO coach De Wit een time out. Dit had geen effect want Kuijt en Kathmann konden beiden opnieuw scoren en zetten daarmee een 77-68 stand op het bord met nog ruim drie minuten te spelen. Toch gaven de CTO’ers niet op en na twee turnovers van Lekdetec kon de ploeg zich terugvechten naar 81-77. Ook dit maal gingen er vervolgens in de slotminuten teveel dingen net niet goed om er een winstpartij uit te slepen. Vrije worpen voor Lekdetec.nl zorgden ervoor dat ze met een 86-79 eindstand de halve finale van de beker hebben bereikt.

Het CTO team begon de wedstrijd fantastisch en liet met vlagen heel goed basketball zien. Dit seizoen lijkt het echter nog niet te willen lukken om belangrijke wedstrijd aan het einde de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen. Willen de CTO’ers een rol van betekenis gaan spelen in het restant van de competitie, zal het hier de aankomende periode beter mee om moeten gaan.

Janiek van Veen werd met 15 punten topscorer voor het CTO, gevolgd door Charlotte van Kleef met 14 punten en 9 rebounds. Emese Hof kwam ondanks haar foutenlast nog tot 13 punten en 13 rebounds. Bekijk hier alle statistieken van het CTO team.

Aanstaande zaterdag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma tegen een directe concurrent voor de play offs. In een sporadische zaterdagmiddagwedstrijd kan het CTO op vier punten afstand komen van Dozy BV Den Helder.

Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.