CP3 by Basketball Totaal

CTO verslaat dapper tegenspartelend Jolly Jumpers

CTO Amsterdam won uiteindelijk met 90-82 van Jolly Jumpers, maar de ploeg uit Tubbergen maakte op niet mis te verstane wijze duidelijk dat ze meedoet in de eredivisie van dit jaar.

CTO had traditioneel een korte voorbereiding, met twee oefenpotjes, en zal misschien wat op zoek zijn geweest naar het juiste gevoel. Maar de prestatie van Jolly Jumpers, nog zonder de grote vedette Myrthe Beld, was er niet minder om.  Heel brutaal nam de ploeg van Yvonne Lansink Rotgerink het initiatief in het eerste kwart en CTO moest met de imponerende Laura Cornelius aan het roer flink het gaspedaal indrukken om de leiding in het kwart over te nemen. Via 17-14 werd het 21-20 na tien minuten waarna Jumpers in het tweede kwart gewoon de stand weer gelijk trokken: 25-25 en beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht op weg naar 40-39 bij rust.

Na de rust startte CTO beter en besliste achteraf de wedstrijd. Het werd 54-45 voor de Amsterdamse formatie voordat Jumpers een antwoord wist te vinden en dat gat nekte de Tubbergse formatie aan het eind. Emese Hof deed het prima inside (14 punten 11 rebounds 6 steals 4 blocks) en van buiten kwam er ook gevaar van Janine Guyt. Jolly Jumpers wist het gat onder controle te houden, maar slaagde er niet in om echt veel dichterbij te komen. CTO bleef scoren, hield zo de touwtjes in handen en pakte een 90-82 overwinning. Topscorer werd Laura Cornelius met 21 punten en 5 assists. Janine Guijt tekende voor 20 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.