CP3 by Basketball Totaal

CTO uit Eredivisie

De dames van CTO spelen komend seizoen niet meer in de eredivisie. Het programma CTO trekt zich terug om zich in te schrijven in de U20 competitie.

Een opvallende keuze voor de dames in het roze. Daar tegenover staat een nieuwe club in Apeldoorn, die in het verlengde ligt van het CTO programma. Vorig seizoen was hier al sprake van in Zwolle.

Lees hieronder het bericht van de NBB:

Deze week heeft het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond haar fiat gegeven voor een aantal wijzigingen in de topcompetities voor vrouwen.

Het wedstrijdteam van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball komt met ingang van volgend seizoen niet meer in de Vrouwen Basketball League uit.

Namens het talentenprogramma van CTO Amsterdam en de Nederlandse Basketball Bond speelt er volgend seizoen wel een wedstijdteam in de Vrouwen U20 Eredivisie, de hoogste nationale jeugdcompetitie voor vrouwen/meisjes. Door de verjonging van het talentenprogramma in de afgelopen seizoenen sluit dit beter aan bij de opleidingsvisie van hoofdcoach Remy de Wit en technisch directeur Esther Wender.

De plek van CTO Amsterdam in de VBL wordt overgenomen door het nieuwe Royal Eagles, dat deelneemt namens een nieuw te ontplooien Sports Academy in Apeldoorn. De oudere speelsters in het CTO opleidingsprogramma kunnen volgend seizoen voor dit team gaan uitkomen en zullen hun thuiswedstrijden in Apeldoorn spelen. Momenteel is de coaching staf van het CTO dit verder aan het uitwerken.

De jongste CTO’ers gaan een team vormen en participeren in de Vrouwen U20 Eredivisie, met als thuisbasis Sporthallen Zuid in Amsterdam.

CTO hoofdcoach Remy de Wit is blij met deze wijziging in het talentenprogramma. “Ik denk dat deze stap het gevolg is van verbeterde talentontwikkeling in onze sport. Hierdoor zijn veel speelsters op jongere leeftijd eerder klaar om de volgende stap in hun carrière te maken. Uiteraard blijven we elke CTO’er intensief begeleiden, ongeacht waar ze hun wedstrijden spelen.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.