CP3 by Basketball Totaal

CTO trekt stand in serie gelijk

Toeschouwers die de eerste play off wedstrijd tussen Lekdetec.nl en het CTO hebben gezien, wisten dat er zaterdagavond een stunt in de lucht hing. Ondanks dat de thuisploeg heel goed startte behaalde het CTO een fantastische 76-88 zege. Het CTO is daarmee het enige team die dit seizoen een overwinning behaalde in Bemmel. Door deze overwinning is de stand in de play off serie 1-1 en daarmee heeft het CTO een grote kans om de finale te halen.

Lekdetec.nl knalde uit de startblokken met Jill Bettonvil in optima forma. Yordi Kathmann opende met een driepunter en Bettonvil nam dit stokje over. Binnen vier minuten had zij tien punten tegen een 100% percentage. Karin Kuijt deed hier met twee scores nog een schepje bovenop en een 19-6 achterstand was een feit. Coach De Wit bracht Deborah Vos in het veld en dit was een gouden greep. Met drie scores, waaronder een driepunter, doorbrak Vos de flow van Lekdetec.nl. Dit bracht de stand op 19-14. Lisa Schoen mocht voor de thuisploeg een score laten noteren, maar het CTO kwam met scores van Emese Hof en Janis Ndiba nog voor het einde van het kwart op voorsprong. Laura Westerik zette de stand op 21-24 na het eerste kwart.

In het tweede kwart gingen de CTO’ers door waar ze gebleven waren. Westerik scoorde tweemaal en Ndiba liet drie punten noteren na een score met bonus, stand 21-31. Daarna stokte het aanvallend bij de CTO’ers en dit gaf Lekdetec.nl de kans om puntje voor puntje weer wat dichterbij te komen. Lisa Schoen scoorde en Lisanne de Jong verzilverde twee vrije worpen, stand 25-32. Aan beide kanten was de spanning voelbaar, maar het CTO hield de voorsprong vast tot aan de rust. Met 38-43 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust opende het CTO met twee driepunters van Charlotte van Kleef en Asa Kantebeen en tilden de voorsprong naar 40-49. De Bemmelsen hadden zichtbaar moeite en na twee scores van Van Kleef en een score plus bonus van Janiek van Veen was de voorsprong al 45-58. Lekdetec.nl kwam echter op schot en nadat Kuijt de eerste driepunter had geraakt was het de beurt aan Kathmann. Bij een 50-62 stand scoorde Van Den Bosch een driepunter in de buzzer van de schotklok. Anne van Vlijmen beantwoorde deze aan de andere zijde koelbloedig, waardoor de ploeg uit Bemmel niet dichterbij kwam. Het fanatieke publiek in de Bongerd ging er nog een keer achter staan en dit gaf Kathmann het vertrouwen voor twee driepunters, wat het verschil verkleinde naar 59-65. Van Kleef verzilverde aan het einde van het derde kwart nog een score plus bonus en dit zorgde ervoor dat met 59-68 een aanzienlijke voorsprong voor het CTO bleef staan.

Ook in de laatste periode continueerde de regenval aan driepunters. Janis Ndiba was de eerste die dit voort zette en na een score van Kantebeen en Van Veen was het wederom Van Kleef met een afstandsschot. Stand 61-78. Het antwoord daarop was wederom een driepunter van Kuijt. Na een onsportieve fout op Jacobine Klerx liepen de gemoederen hoog op bij de thuisploeg, die op hun beurt een technische fout kregen. De captains mochten beide plaatsnemen op de vrije worplijn, Klerx raakte één van de twee, Van Veen benutte haar enige vrije worp. Kantebeen volgde met een fantastische 18e driepunter van de wedstrijd en zette de stand op 65-82. Ondanks dat er nog een half kwart te spelen was, straalde de CTO ploeg aan alle kanten uit dat ze dit niet meer uit handen gingen geven. Coach de Wit gaf zijn starters een publiekswissel en onder luid gejuich van de CTO bank werd Lekdetec.nl de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Het werd uiteindelijk een 76-88 overwinning.

Janis Ndiba werd met 23 punten topscoorder van de wedstrijd, Emese Hof heerste met 14 punten en 20 rebounds opnieuw onder het bord. Ook Charlotte van Kleef kwam met 13 punten in de dubbele scoringscijfers. Voor de overige statistieken klik hier.

Na twee wedstrijden in Bemmel staan er nu twee wedstrijden in Sporthallen Zuid op het programma. Woensdag 8 april is de eerste, de tip off is om 20.00 uur en de toegang is vrij. Dresscode: Roze!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.