CP3 by Basketball Totaal

CTO start de competitie met winst

Zaterdagavond 4 oktober mocht het CTO voor het eerst weer aantreden in het ‘eigen’ Sporthallen Zuid. Ondanks dat het CTO beschikte over een kleine rotatie, werd de eerste competitiewedstrijd tegen De Wit-Grasshoppers relatief makkelijk omgezet in winst. Eindstand in Amsterdam werd 79-55.

Voorafgaande aan de wedstrijd werden de zilveren medaille winnaars van de Jeugd Olympische Spelen (Esther Fokke, Janis Ndiba, Charlotte van Kleef en Fleur Kuijt) gehuldigd door NBB directeur Frank Berteling. Daarna mocht Esther Fokke nogmaals naar voren komen i.v.m. haar debuut afgelopen zomer bij het Nederlands Vrouwen Team.

De eerste score van de wedstrijd was voor Laura Westerik, die met 16 punten een uitstekend officieel debuut maakte in het CTO-roze. Via een score van Janine Guyt en een driepunter van Sonja Kuijt pakte Grasshoppers de leiding direct weer over. Dit hielden ze vol tot halverwege het eerste kwart, maar Janis Ndiba zorgde er met zes punten op rij voor dat het CTO de koppositie weer terug pakte. Mede dankzij twee scores van Esther Fokke behield het CTO de voorsprong tot het einde van het eerste kwart, stand 19-13.

Opnieuw was het Westerik die het kwart opende met de eerste score, ditmaal met een driepunter. Fleur Kuijt beantwoordde deze aan de andere kant met eenzelfde score. Daarna kwamen beide ploegen wat moeizaam tot scoren, maar twee keer Emese Hof en Janiek van Veen was voldoende om de leiding in de wedstrijd te behouden. Nog een driepunter van Westerik zorgde voor een 36-25 ruststand.

Na rust zette het CTO een fantastische 17-0 run neer en bouwde de voorsprong na vier minuten speeltijd uit naar 53-25. Sonja Kuijt probeerde via twee driepunters de achterstand te verkleinen, maar het gat was geslagen. Stand na het derde kwart was 64-38.

Het laatste kwart was daarmee een formaliteit geworden waarin Emese Hof en Esther Fokke beide drie scores voor hun rekening namen. Met een 79-55 eindstand was de eerste winst van de competitie een feit.

Coach Remy de Wit was na afloop van de wedstrijd blij met de overwinning, maar zag desondanks nog de nodige ruimte voor verbetering. “We hebben gisteren niet het scorend vermogen laten dat we in Canada wel toonden. Dit was overigens ook de verdienste van het fanatisme van Grasshoppers in de eerste helft. We spelen een heel goed derde kwart en met die 17-0 run was de wedstrijd wel gespeeld. Ik vond ons toch nog te wisselvallig en dat moet er nog wel uit.”

Emese Hof liet met 21 punten, 17 rebounds, 5 assists, 4 blocks en een steal uitstekende cijfers noteren. Ook Esther Fokke kwam tot 21 punten en miste met 9 rebounds net een double double. Laura Westerik pakte 16 punten mee in haar eerste wedstrijd voor het CTO en gaf daarmee haar visite kaartje af. CTO captain Janiek van Veen had haar bijdrage met maar liefst 7 assists. Bekijk hier alle statistieken van het CTO-team.

Volgend weekend speelt CTO Amsterdam niet. Op woensdag 15 oktober staat er een moeilijke uitwedstrijd op het programma. Lekdetec.nl is dan de tegenstander en zij versloegen dit seizoen al twee keer landskampioen Binnenland Rotterdam.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.