CP3 by Basketball Totaal

CTO opnieuw playoffs in

cto feestZaterdagavond moest het gebeuren in Sporthallen Zuid, bij winst op Dozy Den Helder zou het CTO team zich plaatsen voor de play offs. Waar vooraf een spannende wedstrijd werd verwacht, lieten de CTO’ers er geen twijfel over bestaan. Met een 88-56 overwinning behaalden ze een klinkende zege en mag de ploeg zich gaan voorbereiden op de strijd om het landskampioenschap.

Janiek van Veen opende de wedstrijd met een mooie drive en binnen ‘no time’ stond het 5-0. Via de twee Amerikaansen van Den Helder werd het 5-4, maar deze werd beantwoord met een 10-0 run. Den Helder kreeg de bal niet door het netje en de CTO’ers leken met een 15-4 voorsprong het eerste kwart af te ronden. Maxime Essenstam raakte en in buzzer nog een driepunter en daarmee werd de eerste periode bij 15-7 afgesloten.

In het tweede kwart kwam Emese Hof op stoom en was niet te stoppen voor de Helderse verdediging. Binnen enkele minuten had ze er acht punten in liggen en tilde daarmee de voorsprong naar 23-10. Vervolgens kwam Femke Slim het veld in en wist tweemaal te scoren vanachter de driepuntslijn, waarmee de voorsprong zelfs uitliep naar 31-12. Het CTO kon deze voorsprong vasthouden en ging met een 45-28 stand rusten.

Na rust kreeg Den Helder direct een 6-0 run te verwerken via Emese Hof en Janiek van Veen. Daarna brak een rommelige periode aan en kon Den Helder iets dichterbij komen tot 53-41. Janis Ndiba en Janiek van Veen namen beide met twee scores direct het laatste beetje hoop weg bij Den Helder. Een driepunter van Charlotte van Kleef zette de stand op 64-43 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Het vierde kwart bleef van Kleef prima op schot en was goed voor negen punten in vijf minuten. Driepunters van Kantebeen en van Vlijmen deden de voorsprong nog verder groeien en Den Helder was niet bij machten om wat terug te doen. Met 88-56 werd een ruime zege geboekt en plaatst het CTO zich voor het derde jaar op een rij voor de halve finale van de play offs.

Captain Janiek van Veen leidde ook vanavond haar team met onder andere 23 punten en 7 assists. Emese Hof volgde in haar kielzog met 20 punten, 9 rebounds en 4 blocks. Ook Charlotte van Kleef eindigde in de dubbele scoringscijfers met 12 mooie punten.

Bekijk hier alle statistieken van het CTO-team.

Met de overwinning van het CTO is de strijd om de play offs beslist. Loon Lions en Lekdetec.nl waren al geplaatst. CTO voegt zich hier dus bij, maar door de Amsterdamse zege is ook Binnenland Rotterdam niet meer in te halen door Dozy BV Den Helder en zijn ook zij geplaatst. De laatste twee competitieronden staan in het teken van de kwalificatiepositie voor de play offs en wie dus de tegenstander van het CTO gaat worden in de halve finale. Volgende week zaterdag mogen de CTO’ers op bezoek bij koploper Loon Lions, die dit weekend pas in de slotseconden wisten te winnen van het voorlaatste De Wit-Grasshoppers.

Foto: Ruud Fokke
Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.