CP3 by Basketball Totaal

CTO opnieuw langs Den Helder

Zondagavond 19 januari trad het CTO team aan in Sporthal de Sportlaan waar Dozy BV Den Helder hun opwachting maakte. De ploegen troffen elkaar al twee keer eerder dit seizoen, waarin beide keren het CTO de bovenliggende partij was. Ook zondag was dit het geval, na een spannende eerste helft maakten de CTO’ers in de tweede helft het verschil. De eindstand werd 46-60.

Het CTO-team startte de wedstrijd uitstekend. Esther Fokke begon met twee scores (waaronder een driepunter) en via twee benutte vrije worpen van Janis Ndiba liepen ze direct uit naar een 2-7 voorsprong. De Helderse thuisploeg was het eerste kwart in december (30-8 voor het CTO) waarschijnlijk niet vergeten en trapte direct op de rem. Via scores van Maxime Essenstam en Noelia Martin kwamen zij terug naar 6-7. Aan de andere kant zorgde Janis Ndiba echter met een score, plus bonus vrije worp, dat de marge behouden werd. Aan het einde van het eerste kwart leken beide ploegen toch op gelijke hoogte het tweede kwart in te gaan, maar in de buzzer wist Janiek van Veen nog een driepunter te raken. Eindstand na het eerste kwart was 16-19.
De eerste score van de tweede periode was nog voor Charlotte van Kleef, maar daarna leden de CTO’ers een aantal keer slordig balverlies. Hierdoor kon de Helderse ploeg een aantal keer op een rij scoren waardoor zij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Bij een 22-21 stand nam CTO coach Remy de Wit een time-out om het Helderse momentum te breken, waarna het de rest van het kwart stuivertje wisselen werd. Net voor de rust pakten de CTO’ers via een score van Laura Cornelius en Esther Fokke de leiding weer terug, waardoor de dames met een voorsprong de kleedkamer opzochten, stand 26-30.
Na rust kwam Den Helder in de eerste drie minuten niet tot scoren, waardoor het CTO via opnieuw een driepunter van Esther Fokke en een score van Laura Cornelius uit kon lopen naar 26-35. Na een time out van de Helderse coach Ton Bootsman zette Den Helder een 7-0 run neer (stand 33-35), maar een 0-10 run van het CTO volgde (waarvan 8 punten voor Janiek van Veen!). Hiermee pakte het CTO een voorsprong dat het niet meer uit handen gaf.
In de eerste twee minuten van het vierde kwart werd de voorsprong nog groter, een driepunter van Charlotte van Kleef en twee scores van Janis Ndiba zette de stand op 36-53. Den Helder wist in de laatste minuten nog wel iets terug te komen, maar het verschil was gemaakt. Met een 46-60 eindstand namen de CTO’ers de punten mee naar Amsterdam.

Aan CTO-zijde wordt Janiek van Veen met 15 punten topscoorder, gevolgd door Esther Fokke met 14 punten en 9 rebounds. Janis Ndiba pakt met 10 punten en 16 rebounds haar eerst double double dit seizoen. Bekijk alle statistieken hier.

Volgend weekend zou het CTO tegen Binnenland Rotterdam spelen, maar deze wedstrijd wordt op een ander moment gespeeld. Dat betekent dat het CTO opnieuw een competitievrij weekend heeft. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op woensdag 29 januari, de Amsterdamse delegatie vertrekt dan naar Tubbergen waar zij het tegen Jolly Jumpers op mogen nemen. De wedstrijd start om 20.00 uur.

Bron: CTO

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.