CP3 by Basketball Totaal

CTO op tandvlees door verlenging heen

Zaterdag 16 november ging CTO Amsterdam Vrouwenbasketball op bezoek in Tubbergen waar ze het op namen tegen Jolly Jumpers. Het werd een bloedstollende wedstrijd waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven en een overtime uitmaakte wie de punten toegekend kreeg. Op hun tandvlees wisten de CTO’ers uiteindelijk de overwinning binnen te halen en blijven daarmee ongeslagen in de competitie. De eindstand werd 65-71.

Aan het begin van de wedstrijd gaat het gelijk op. Aan CTO-zijde zijn het Janine Guyt en Esther Fokke die beide twee scores maken, terwijl Milou Dekker en Liz Schroder voor Jolly Jumpers hetzelfde doen. Een driepunter van Laura Cornelius zorgt voor het eerste gaatje voor het CTO naar 10-15 met nog drie minuten te spelen in het eerste kwart. De CTO’ers weten deze voorsprong vast te houden tot het einde van het kwart en gaan met een 14-19 stand het tweede kwart in.
Aan het begin van die periode zijn het Mirte Scheper en Deborah Vos, beide terugkomend van een blessure, die een score weten te maken. Aan de andere kant weet alleen Milou Dekker twee vrije worpen te verzilveren wat de stand op 16-23 zet met nog vier minuten voor rust. Maar dan geeft de ploeg van Yvonne Lansink gas bij en weet maar liefst 16 punten te scoren (waarvan acht voor Milou Dekker). Britt Zappeij en Asa Kantenbeen scoren beide een driepunter, maar voor het eerst in de wedstrijd kijkt het CTO tegen een achterstand aan (32-31). In de laatste seconden voor rust maakt Laura Cornelius nog een score waardoor het CTO toch met een minimale voorsprong van 33-32 de rust in gaat.
Na rust voelen de Tukkers dat er wat te halen valt en zetten een 7-0 run neer, waarna CTO coach Thijs Volmer in een time out vlucht. Hij weet de CTO’ers wakker te schudden die op hun beurt een 7-0 run plaatsen en de achterstand weer ombuigen in een 39-40 voorsprong halverwege het kwart. De rest van het kwart blijft het stuivertje wisselen en is het Jolly Jumpers dat met een voorsprong van 48-46 het laatste kwart in gaat.
Een score van Silke Heerts aan het begin van het vierde kwart geeft iets meer lucht voor de Jumpers. Pas na drie minuten weet Britt Zappeij een score te maken voor het CTO. Milou Dekker weet twee scores te maken en zet haar ploeg daarmee op een 54-48 voorsprong met nog iets meer dan vier minuten te spelen. De CTO’ers bijten zich nog een keer vast en komen met een 7-0 run terug en pakken met nog twee minuten spelen een 54-56 voorsprong. Een paar aanvallen later staat het echter alweer gelijk, 58-58. Het CTO krijgt de kans om via vrije worpen weer op voorsprong te komen, maar waar deze in de eerste drie kwarten allemaal raak gingen schoot Laura Cornelius er nu 1 op 4. Met nog één minuut te spelen is de stand 59-60 en is het uiteindelijk Janine Guyt die nog 1 van de twee vrije worpen weet te verzilveren en er daarmee een overtime uitsleept.
In de eerste drie minuten van de extra tijd weten de CTO’es onder luid geschreeuw van de bank een 5-0 run te plaatsen. Een aantal steals en belangrijke rebounds zorgen ervoor dat Jolly Jumpers niet terug kan komen en wordt gedwongen om fouten te maken. Nu weten de CTO’ers het hoofd wel koel te houden en schieten 6 van de 8 vrije worpen raak en weten zo de punten toch mee te nemen naar Amsterdam.

Hoofdoach Thijs Volmer vond dat zijn ploeg het “onnodig spannend” had gemaakt. “We verliezen te veel losse ballen en geven veel te veel aanvallende rebounds weg. Het is uiteindelijk erg fijn dat we hem wel winnen, daarmee zetten we een hele belangrijke stap naar de Final Four.”

Milou Dekker van Jolly Jumpers werd met 23 punten topscoorder van de wedstrijd. Aan CTO zijde waren de meeste scores voor Janine Guyt (22 punten) en Laura Cornelius (21 punten). Janiek van Veen pakte maar liefst 11 rebounds en Britt Zappeij scoorde net geen double double met 9 punten, 8 rebounds en 5 steals. Ook Esther Fokke kwam hier dicht bij in de buurt met 9 punten en 9 rebounds. De meest opvallende statistiek was waarschijnlijk het percentage driepunters van het CTO. Waar dit in de afgelopen wedstrijden een belangrijk wapen was en gemiddeld zo’n 35% werd geschoten, kwamen de Amsterdamse schutters vandaag niet verder dan 12,5% (3 op 24).
Bekijk hier de volledige stats van het CTO wedstrijdteam.

Na drie uitwedstrijden mogen de CTO’ers volgende week zondag weer eens in Amsterdam blijven. Zondag 24 november komt BV Hoofddorp om 16.00 uur op bezoek in Sporthallen Zuid. Toegang en parkeren bij de sporthal is gratis.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.