CP3 by Basketball Totaal

CTO ongeslagen terug uit Canada

Na de gewonnen wedstrijd tegen Lakeland College speelde het CTO team in Canada ook tegen de universiteiten van Regina, Calgary en Mount Royal. Alle wedstrijden werden verassend gewonnen, al moesten de CTO‘ers wel flink aan de bak.

University of Regina

De scrimmage tegen de University of Regina was van een ander niveau dan de eerste wedstrijd tijdens de trainingsstage in Canada. Waar het verzet van Lakeland snel gebroken was, bleef het tegen de gastvrouwen lange tijd spannend. Na het eerste kwart gingen de Cougars aan de leiding, 13-11. In het tweede kwart was het echter een sterke Amsterdamse verdediging die de leiding in de wedstrijd nam en met een 18-24 voorsprong ging het CTO de kleedkamer in.

Het derde kwart bleef ‘puntje-puntje’, maar de nipte voorsprong kon worden vastgehouden (33-40). Dat het team van Regina door blessureleed met een kleine rotatie moest spelen werd naarmate het vierde kwart vorderde steeds zichtbaarder. Het CTO kon de hoge intensiteit nog wel vasthouden en liep in de laatste minuten uit naar 44-61 overwinning.

Captain Janiek van Veen nam haar team de hele wedstrijd aan de hand en werd daarnaast ook topscoorder met 17 punten (3 driepunters). Emese Hof haalde met 16 punten en 11 rebounds een sterke double-double.

University of Calgary

In Calgary stond tegen het eveneens sterk geachte University of Calgary ook een pittige wedstrijd te wachten. In het eerste kwart had Esther Fokke haar vizier direct op scherp en produceerde al snel twee driepunters. Na een 12-14 voorsprong aan het einde van het eerste kwart, deed ze dit in het tweede kwart nog eens dunnetjes over. Doordat ze er ook nog drie andere veldscores aan toevoegde stond ze bij rust al op 18 punten. De schutter was echter niet te enige die profiteerde van een goed lopende aanval. De CTO’ers liepen gedegen uit naar een 27-38 voorsprong bij rust.

Na de rust hield het CTO-team de controle stevig in handen. Met name inside werd er goed geproduceerd met acht punten op rij van Janis Ndiba en zes punten van Emese Hof. In het laatste kwart werd de 42-55 voorsprong niet meer uit handen gegeven en won het verdiend van de Calgary Dino’s.

Esther Fokke tekende uiteindelijk op 20 punten (vier driepunters). Janis Ndiba (15), Emese Hof (13) en Laura Westerik (11) bereikten ook de dubbele scoringscijfers.

Mount Royal University

Op de afsluitende dag van de stage in Canada was Mount Royal University in eigen huis de laatste tegenstander. Een dag eerder verloor het nog kansloos van de University van Regina en naar verwachting was deze tegenstander dus van wat lager niveau. De Amsterdamsen starten echter slap aan de wedstrijd, zowel op aanvallend als verdedigend gebied. Na een donderspeech van coach Remy de Wit beten de CTO’ers zich door de vermoeidheid van de zware stage heen en denderde het na een 13-22 kwartstand door naar een 17-45 ruststand. Met name het lengte overwicht was duidelijk zichtbaar en Emese Hof (15) en Janis Ndiba (9) hadden daar al goed gebruik van gemaakt, al deed Myrthe den Heeten met negen punten voor rust ook goed mee.

Ook na rust hielden de CTO’ers de druk erop en maakte Mount Royal geen schijn van kans. Via 24-73 sloot het CTO-team de stage af met een 30-95 overwinning. Klein minpuntje was het uitvallen van Mirte Scheper met een enkelblessure, maar dit lijkt vooralsnog mee te vallen.

De ontketenden Emese Hof (30) en Janis Ndiba (25) scoorden samen meer dan de helft van de totale CTO-productie. Laura Westerik (12) en Esther Fokke eindigden wederom ook in de dubbele cijfers.

Klaar voor de competitie

Het CTO-wedstrijdteam won dus verrassend alle wedstrijden in de voorbereiding op het komende seizoen. Het jonge team van hoofdcoach Remy de Wit liet met vlagen erg goed en mooi basketball zien en is klaar om aan de competitie te beginnen. Het moet ook wel, want aanstaande zaterdag 4 oktober staat de eerste wedstrijd al te wachten. In de Amsterdamse Sporthallen Zuid is De Wit-Grasshoppers de eerste tegenstander van dit Eredivisie seizoen.

Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.