CP3 by Basketball Totaal

Landstede eredivisie meiden?

Nadat we eerder deze week melding maakten van een vrouwen U20 Eredivisie initiatief dat in Zwolle gaat spelen kregen we van alle kanten vragen. Daarom gingen we het gesprek aan met de vereniging die haar naam in de vrouwen U20 zag komen.

Adriaan van Bergen van de Basketball Academy Zwolle: „We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om jeugdige spelers een programma te bieden wat moet leiden tot topsporter. Aan de jongenskant doen we dat al zo’n 6 jaar, twee jaar geleden zijn we gestart met meisjes. De jongenskant is intussen van een goed niveau, de meisjeskant is nog in ontwikkeling”.

Daarom reageerde de Zwolse organisatie positief toen er een mogelijkheid was een U20 vrouwenteam te vormen. „ Dit past prima in de filosofie van de Basketball Academy Zwolle. Een platform bieden voor meiden waarin ze op niveau sport en studie kunnen combineren. In eerste instantie zal dit team worden gevormd uit speelsters die op het CTO zitten, maar nog niet voor het CTO in de eredivisie kunnen of mogen spelen. Verder gaan we ruimte maken voor regionale talenten die de overstap naar een fulltime programma willen maken. Het komend seizoen, is de intentie, om naast de mannen U18 ook dit team in een Europese competitie in te schrijven. Op die manier kunnen ze internationale ervaring opdoen. In deze competitie spelen grootmachten als Spartak Moskou en TTT Riga.”

Het komend seizoen zullen de speelsters door de week gewoon bij het CTO of hun eigen vereniging trainen. In het weekend zullen ze in het Landstede Sportcentrum ‘s ochtends trainen en ‘s middags spelen. Thijs Volmer zal de coach worden van de Basketball Academy Zwolle VU20. Dit borgt de afstemming met het CTO en later in het jaar met de nationale teams.

Van Bergen: ‘Onze ambitie is om een bijdrage te leveren het vrouwenbasketbal zowel kwantitatief als kwalitatief naar een hoger niveau te brengen. Dit kan doordat er op deze manier steeds meer meisjes gebruik kunnen maken van fulltime programma’s. Door deze samenwerking wordt er weer een stap gezet.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.