CP3 by Basketball Totaal

CTO neemt revanche op Grasshoppers

Na het dure verlies in december hadden de CTO’ers wat goed te maken tegen De Wit-Grasshoppers. In de eerste wedstrijd van 2015 kregen zij deze kans en die grepen ze met beide handen. Met een 11-0 run in het eerste kwart werd de basis gelegd voor een zeer eenvoudige overwinning. De eindstand werd 76-64 in Amsterdam.

Bekend was dat Anne van Vlijmen niet zou spelen, maar uiteindelijk werd ook Esther Fokke aan de kant gehouden met een voet blessure. Het CTO startte met een 8-4 voorsprong, waarin Emese Hof na vijf minuten al zes punten achter haar naam had staan. Twee vrije worpen voor Ingrid v/d Plas zette de stand op 8-6. Deborah Vos kwam het veld in met twee goede drives. Ook Asa Kantebeen scoorde via een drive en de voorsprong liep verder uit naar 14-6. Een aantal vrije worpen voor CTO zijde zorgden uiteindelijk voor een 11-0 run wat de stand na de eerste tien minuten op 19-6 zette.

Het tweede kwart kon Grasshoppers beginnen met twee scores. Asa Kantebeen beantwoorde dit met de eerste driepunter van 2015. De gasten kwamen een aantal keer op de vrije worp lijn, maar konden hier niet van profiteren. Vijf minuten voor rust was de stand 24-17, maar toen Emese Hof opnieuw terug in het veld kwam kon zij met onder andere zes punten het verschil weer uitbouwen naar 32-19. Janis Ndiba zette met een score plus bonus de ruststand op 35-20.

Na rust zetten Laura Westerik en Emese Hof een 9-0 run neer, waarmee de maximale voorsprong bij 44-20 bereikt werd. Daarna stond Janine Guyt (op dat moment slechts twee punten) op en wist binnen enkele minuten driemaal te scoren vanachter de driepuntslijn. Doordat het bij de CTO’ers aanvallend stil viel kon de uitploeg terug komen naar 48-34. Vrije worpen brachten de stand op 52-34 na het derde kwart.

Ondanks dat de wedstrijd allang was gespeeld, duurde het nog ruim een half uur voordat de wedstrijd voorbij was. In totaal werden het laatste kwart maar liefst 32 vrije worpen genomen, waardoor het spel in het laatste kwart dus meer stil stond dan dat er werd gespeeld. In de laatste minuut leken de CTO’ers al klaar te zijn met de wedstrijd en daar maakte Renee Hoveling met maar liefst drie driepunters dankbaar gebruik van. Dit zorgde ervoor dat de 76-64 eindstand uiteindelijk een kleiner verschil aangaf dan de krachtsverhouding over de gehele wedstrijd was geweest.

Emese Hof werd met 19 punten en 11 rebounds in iets meer dan 20 minuten speeltijd de uitblinker van de avond. Verder kwamen ook Laura Westerik (12), Janis Ndiba (12), Charlotte van Kleef (10) en Janiek van Veen (10) in de dubbele scoringscijfers. Voor de overige statistieken klik hier.

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 januari uit tegen Lekdetec.nl.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.