CP3 by Basketball Totaal

CTO naar Playoffs na winst op Grasshoppers

Voor CTO Amsterdam Vrouwenbasketball en De Wit-Grasshoppers stond er vrijdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. CTO Amsterdam kon bij winst deelname aan de play offs veilig stellen, De Wit-Grasshoppers moest winnen om nog in de race te blijven om een play off ticket. In een spannende en chaotische wedstrijd trok het CTO-team aan het langste eind, eindstand werd 70-63.

Het CTO begon zenuwachtig aan de wedstrijd waardoor Grasshoppers met 3-7 de leiding nam na vier minuten spelen. Daarna viel het volledig stil bij Grasshoppers die de rest van het kwart nog slechts één punt wisten te maken. Het CTO maakte hier gretig gebruik van en liep uit naar een 19-8 voorsprong na tien minuten spelen.

Ondanks dat het moeizaam liep bij het CTO kon het in het tweede kwart de voorsprong nog verder uitbouwen, onder andere door twee scores van Esther Fokke en een driepunter van Janis Ndiba was de stand 28-11 drie minuten voor rust.

Daarna gaf het CTO echter teveel ruimte weg waardoor de gasten toch weer iets in konden lopen door scores van Marlous Nieuwveen en Sonja Kuijt. Na twintig minuten zochten de teams de kleedkamer op met een 31-18 ruststand.

De Wit-Grasshoppers kwam het beste de kleedkamer uit en liepen met een 0-7 run direct verder in op het CTO, waardoor er na een half kwart 34-25 op het bord stond en de wedstrijd nog lang niet binnen was voor het CTO. Een score van Janiek van Veen en een driepunter van Britt Zappeij zorgden er in eerste instantie voor dat Grasshoppers met een 39-29 stand niet dichterbij kwam. Toch brachten driepunters van de gezusters Kuijt een 47-42 stand na het derde kwart op het scorebord en kon het publiek zich opmaken voor een bloedstollend laatste kwart.

Aan het begin van het vierde kwart waren het drie scores van Janis Ndiba die de voorsprong weer iets uitbouwden naar 54-46. Vervolgens zette de ploeg van Ivo Boom, mede dankzij een technische fout van het CTO, een 0-10 run neer en kwam voor het eerst in de wedstrijd weer langs zij. Stand met nog drie minuten te spelen was 54-56 en plotseling keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Waar menig toeschouwer misschien had gedacht dat dit het breekpunt was van de jonge CTO’ers, herstelden zij zich knap en een snelle 10-0 run betekende de definitieve klap voor de Katwijkse tegenstander. Door het maken van fouten probeerden ze klok nog zoveel mogelijk te remmen, maar alle vrije worpen werden verzilverd door Laura Cornelius (4 uit 4) en Esther Fokke (2 uit 2). Met een 70-63 overwinning was kwalificatie voor de play offs een feit geworden.

In een hectische wedstrijd werd Laura Cornelius topscoorder met 17 punten en 7 assists. Janis Ndiba en Janiek van Veen kwamen beide tot 13 punten en Esther Fokke kwam met 11 punten ook in de dubbele scoringscijfers. Alle statistieken van het CTO-team kunt u hier bekijken.

Volgende week speelt CTO Amsterdam de twee laatste wedstrijden in de reguliere competitie. Woensdag om 20.00 uur staat een thuiswedstrijd tegen Binnenland Rotterdam op het programma en zaterdag gaat het team op bezoek bij koploper Loon Lions in Landsmeer. Deze wedstrijden zullen bepalen wie de tegenstander wordt van het CTO in de halve finale van de play offs.

 

http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.