CP3 by Basketball Totaal

CTO klaar voor nieuwe poging om finale te halen

Voor het derde jaar op rij heeft het CTO team zich geplaatst voor de halve finale van de play offs. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar is dat een knappe prestatie. Maar het was een lange weg…

Het team kent grotendeels dezelfde opstelling als het vorige seizoen, want uiteindelijk verliet slechts één speelster het CTO team. Dat was met captain Britt Zappeij echter niet de minste. Zij vertrok naar Amerika en droeg het stokje over aan Janiek van Veen. Ondanks dat Laura Cornelius het hele seizoen zou moeten revalideren, werd zij wel opnieuw opgenomen in het teamroster. Beide plekken in het team werden door twee jonge, maar grote talenten opgevuld; Anne van Vlijmen en Laura Westerik maakten beide de overstap vanuit Bemmel. De rest van het team bleef intact en wederom onder leiding van CTO coach Remy de Wit.

Na een voorbereiding in Canada begon in oktober de competitie. De eerste thuiswedstrijd werd eenvoudig gewonnen van De Wit-Grasshoppers. Daarna volgde een duel in Bemmel, dat later de te kloppen ploeg zou worden in de Vrouwen Basketball League. Het CTO verloor met maar slechts vier punten en daarmee gaf het team haar eerste visitekaartje af. De daarop volgende wedstrijden tegen Amazone en Den Helder werden gewonnen, waarna twee thuiswedstijden op het programma stonden tegen twee toppers. Loon Lions had in Sporthallen Zuid grote moeite met het CTO en na een bloedstollende wedstrijd kon Sharon Beld in de laatste seconden de beslissende bal erin gooien, maar wederom liet het CTO zien mee te kunnen strijden met de beste teams.

In november kwam het CTO in een dip. In een uitwedstrijd tegen Binnenland stond het CTO met de rust op een 21-30 voorsprong en leek er niets aan de hand. In de tweede helft klapte het CTO echter volledig in elkaar en kreeg het een 69-53 nederlaag te verwerken. Het zou de grootste nederlaag van het seizoen worden. Een week later hadden de CTO’ers dit nog niet verwerkt, want in een thuiswedstrijd tegen Bemmel maakte de tegenstander gehakt van de CTO’ers in het eerste kwart. Na 10 minuten spelen was de achterstand al 18-33. Dit kwam de ploeg niet meer te boven en er werd met 83-97 opnieuw een zware nederlaag geleden.

Eind november kon de ploeg zich herpakken tegen Amazone en Binnenland. Daarna stond er een belangrijke wedstrijd op het programma in Den Helder. Bij winst zou het CTO zich plaatsen voor de Final Four. Druk leek de ploeg parten te spelen en het lukte niet, Den Helder was met 76-71 in eigen huis de bovenliggende partij. Vier dagen later verraste het CTO vriend en vijand door met 62-82 te winnen in een doordeweekse wedstrijd bij de nummer twee Loon Lions. Daarmee gaven de CTO’ers zichzelf opnieuw de kans om plaatsing voor de Final Four af te dwingen. Dit moest dan gebeuren in Katwijk, maar ondanks het harde werken en een spannende wedstrijd was het niet genoeg voor de winst. Er werd met 87-76 verloren en de klap kwam hard aan bij het CTO team, want dat waren twee gemiste kansen in één week tijd.

Na de kerst werd er een frisse start gemaakt en kon er direct de eerste wedstrijd revanche worden genomen op De Wit-Grasshoppers. Deze werd met een 87-76 overwinning dan ook behaald. Een week later stond er een uitwedstrijd tegen Lekdetec.nl te wachten, dat als generale kon worden gezien voor de kwart finale van de beker die 10 dagen later zou worden gespeeld. Lekdetec.nl was met 86-72 te sterk. Ook de kwartfinale was een spannende wedstrijd, maar wederom was de destijdse koploper van de VBL met 86-79 te sterk voor het CTO en daarmee was de bekercompetitie voorbij.

Er bleef nog één prijs staan om voor te spelen en dat is ook gelijk de mooiste; het landskampioenschap. Na een verloren wedstrijd in Den Helder won het CTO tweemaal achter elkaar in eigen huis tegen toppers Loon Lions en Binnenland Rotterdam. In Katwijk werd na een overtime met slechts 1 punt wederom verloren, maar het CTO stond er nog steeds goed voor richting de play offs. Daarna volgde misschien wel de mooiste overwinning van het seizoen. Na vier verloren wedstrijd van Lekdetec.nl lukte het op 21 februari in eigen huis om met 71-68 voor het eerst in het seizoen de Bemmelse formatie de baas te blijven. Dit vertrouwen kon het CTO meenemen naar de thuiswedstrijd tegen Den Helder, waar bij winst een plek werd verdiend voor de halve finale van de play offs. Het CTO won deze wedstrijd met overmacht en was met 88-56 verzekerd van deelname. Met Loon Lions en Binnenland Rotterdam op het programma had het CTO nog twee uitwedstrijden op het programma voordat de play offs zouden beginnen. Loon Lions liet met een 72-67 winst zien klaar te zijn voor de play offs en dwong daarmee alsnog de eerste plaats af in de Vrouwen Basketball League.

CTO boekte vorige week in de laatste competitiewedstrijd van 2015-2016 een historisch overwinning. Voor het eerst werd er door een CTO ploeg gewonnen in Rotterdam, en hoe! Met 68-91 lieten de CTO’ers een prima wedstrijd zien. Die avond was er tevens nog een overwinning met de terugkeer van Laura Cornelius.

Een vol seizoen met ups-and-downs waar coach De Wit toch tevreden op terug kijkt: “Ik ben blij en trots dat we weer op dit niveau mogen acteren. Een mooie afsluiting van een bijzonder seizoen. Uiteraard hoop ik dat het nog lang duurt voordat we echt onze laatste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld”

Opvallend is het hoge percentage winst in thuiswedstijden voor het CTO, slechts twee keer werd er in Sporthallen Zuid verloren. Uitwedstrijden zijn lastig voor de jonge ploeg, los van Amazone werden er slechts twee uitwedstrijd en gewonnen dit seizoen. Zo werden bijvoorbeeld alle uitwedstrijden in Bemmel verloren. Gelukkig bieden resultaten uit het verleden echter geen garanties voor de toekomst. Het CTO heeft richting het einde van de competitie een mooie reeks wedstrijden laten zien en kan daar op verder bouwen. De grote vraag met dit jonge team zal zijn of het rustig kan blijven onder de druk die er komt kijken tijdens de play offs. De afgelopen twee jaar werd het CTO tweemaal uitgeschakeld in de halve finale. Twee jaar geleden werd het een 3-1 overwinning voor Binnenland en vorig seizoen was Loon Lions met 3-0 veel te sterk. Opmerkelijk waren beide jaren de eerste play off wedstrijd, waarin het CTO beide keren een zware nederlaag kreeg te verduren. Ook dit seizoen zal het met Lekdetec.nl als tegenstander moeilijk worden, maar een kans hebben de CTO’ers zeker. De grote uitdaging wordt het winnen van een wedstrijd in waarschijnlijk een kolkende sporthal De Bongerd in Bemmel. De CTO’ers krijgen er in ieder geval weer een leerzame ervaring bij. Hoe mooi deze wordt hebben ze zelf in de hand.

Bron: http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.