CP3 by Basketball Totaal

CTO Amsterdam Vrouwenbasketball op ‘Bootcamp’ in Den Helder

De selectie van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball is donderdagavond naar Den Helder vertrokken voor een vierdaagse trainingsstage. Hiermee start ook het seizoen voor de rest van de speelsters, die tot dan toe nog rust hadden na het spelen van het Europees kampioenschap voor VU18-teams. In Den Helder wordt een divers programma afgewerkt met trainingen op buitenterrein en in de zaal, waarmee de basis voor een nieuw seizoen wordt gelegd.

Na aankomst in Hotel Den Helder stond de rest van de avond vooral in het teken van gezelligheid. Na een stevig diner werd de bowlingbaan van het hotel ‘onveilig’ gemaakt, waarbij de speelsters lieten zien dat het met het balgevoel wel goed zit. De sfeer zat er direct goed in en daarmee beloofde het een goed weekend te worden.

De volgende ochtend was het na een stevig ontbijt tijd voor de eerste training. Voor de deur van het hotel startte een duurloop van vijf kilometer door de duinen om op te warmen. Op het strand volgden een aantal stevige oefeningen, van stretchen tot core stability en een oefening waarbij de speelsters heel diep moesten gaan om een zandheuvel een aantal keer op en neer stormen.

Hardlopend werd vervolgens weer de weg terug gevonden, waarna een lunch en anderhalf uur slaap meer dan welkom waren. ’s Middags werd een drie uur durende baltraining afgewerkt in Sporthal Sportlaan, waar de coaches verschillende facetten behandelden. Na een goed teamgesprek ging ’s avonds al op tijd het licht uit, want de volgende ochtend ging al vroeg de wekker.

Om half zes uur werd een licht ontbijt genuttigd, waarna de hardloopschoenen weer opgezocht werden. Dit keer behoorden ook de regenjasjes tot de uitrusting, want het weer spaarde de jonge talenten niet. Ondanks een flinke regen trok de groep er direct stevig vandoor. Anderhalf uur lang werd er op stevig tempo door de bossen gelopen, afgewisseld met een aantal fysieke oefeningen. Op mentaliteit beten de speelsters zich door het slechte weer en de toon van hoge intensiteit werd voor de rest van het seizoen gezet. Als verzopen katten zochten de speelsters snel een warme douche en droge kleren om vervolgens aan hun tweede ontbijt aan te schuiven. Bij het kauwen op de laatste happen dreigden de eerste ogen alweer dicht te vallen. Snel een uur slapen, want voor het middaguur moest er zeker nog anderhalf uur gestudeerd worden. Ook dat hoort erbij in een CTO-stage!

Langzamerhand begon de eerste spierpijn en vermoeidheid zichtbaar te worden en fysiotherapeute Claire Verheul kreeg het erg druk om iedereen weer tijdig klaar te maken voor de middagtraining. Wederom volgde een drie uur durende middagtraining in de zaal, waarbij de selectie in kleine groepjes verschillende oefeningen afwerkten.

Voor de avond staat het bezoek aan een oefenwedstrijd van Den Helder Kings op het programma, waarna de speelsters wederom vroeg hun bed opzoeken.

Voor het zondagochtend licht wordt zullen de CTO’ers alweer de duinen in zijn om een laatste keer het slechte weer te beslechten. ’s Middags volgt de afsluitende training in de sporthal, waarna de terugreis naar Amsterdam wordt ingezet.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.