CP3 by Basketball Totaal

Cornelius minimaal negen maanden uitgeschakeld

Triest nieuws voor de spelverdeelster van CTO Amsterdam. Laura Cornelius is ongeveer negen tot 12 maanden uitgeschakeld. Het grootste talent van de Nederlandse velden heeft haar voorste kruisband afgescheurd en heeft ook een beschadiging aan de meniscus.

Vanochtend zijn in het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam een MRI-scan en röntgenfoto gemaakt van de knie van de CTO-spelverdeelster. Hoewel al werd gevreesd voor zwaar knieletsel, is het nieuws toch hard aangekomen.

Cornelius liep de blessure afgelopen woensdag op in de eerste play-offwedstrijd tegen Loon Lions. Dat gebeurde bij een actie naar de basket.

Niet alleen het CTO-team moet het de rest van de play-offs zonder haar spelmaker doen, ook de Dutch Angels VU18 en de het Nederlands vrouwenteam zullen komende zomer geen gebruik van haar kunnen maken. Cornelius had de ambitie om hoge te gooien met VU18 bij het EK (afgelopen zomer werd Oranje vierde en Cornelius in het All Tournament Team gekozen) en mooie dingen te gaan doen met het seniorenteam tijdens de kwalificatiereeks voor Eurobasket 2015.

Morgen (dinsdag) zal in overleg met de medische staf een revalidatieplan worden opgesteld om Laura weer fit te krijgen. Naar verwachting gaat het herstel zo’n negen tot twaalf maanden in beslag nemen.

iBasketball wenst Laura veel sterkte in haar herstel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.