CP3 by Basketball Totaal

Compleet SPM Shoeters wint in Leeuwarden

Eindelijk was het zover voor SPM Shoeters. Alle spelers waren fit of speelgerechtigd en dat lieten ze bij vlagen vandaag zien. In Leeuwarden won Den Bosch met 72-94.

Een uitslag die doet vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd was voor de bezoekers, maar Aris vocht wederom voor wat het waard was en kon in de derde periode nog even aanhaken. Het verschil in diepte van de selectie gaf uiteindelijk de doorslag.

De drie Amerikanen van Den Bosch deden voor het eerst allemaal mee en Johnson speelde een uitstekende wedstrijd met 20 punten en 9 rebounds. Een prachtig debuut voor ”Big Reg” in het zwart van Shoeters. Collega Denson scoorde ook 20 punten en Curry eindigde op 10 punten.

De eerste periode speelde Aris uitstekend mee en de achterstand was slechts 6 punten (18-24). Maar de tweede periode ging het mis voor de thuisploeg. Arvin Slagter scoorde een driepunter en het gat was geslagen (24-31) en Den Bosch drukte even door en maakte indruk op iedereen in het kalverdijkje. Het verschil liep op tot 22 punten en bij rust leek het gespeeld (31-51).

En met een van de slechtste verdedigingen van de competitie leek het een kwestie van tijd tot de honderd punten grens bereikt zou worden. Maar Aris Leeuwarden vocht voor wat het waard is en dat valt de ploeg te prijzen. Watkins bracht de Friezen terug tot acht punten achterstand (47-55), maar Shoeters liet het verder niet komen.

Na de derde periode was het gat weer gegroeid tot tien (57-67) en een 0-8 run zorgde voor 61-79  en was de wedstrijd gespeeld. De honderd punten grens werd niet bereikt, maar Den Bosch pakt wel de ruime overwinning en kan morgen rustig kijken of de ploeg alleen op de tweede plaats blijft staan.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.