CP3 by Basketball Totaal

Comeback van Demelza ten Caat leidt nog niet tot zege op Loon Lions

De nederlaag van DOZY den Helder tegen Loon Lions viel uiteindelijk niet eens heel erg tegen. De ploeg van Ton Bootsman liet bij vlagen prima basketball zien, en toonde een prettig oog voor de extra pass waardoor er goede opties te vinden waren.

Naast het hoopgevende spel was er nog meer goed nieuws in den Helder te melden, want na een vroegpensioen van enige jaren was er vandaag de terugkeer van Demelza ten Caat in de dames eredivisie. De Helderse schutter vertrok lang geleden naar CTO Amsterdam, en belandde even bij Probuild Lions waar ze na een half seizoen botste met coach Laki Lakner en stopte met spelen.

Ten Caat begon op jonge leeftijd in den Helder en doorliep de volledige jeugdopleiding, met de nodige titels tot gevolg. De creatieve dribbels en drives brachten haar zelfs in het NT dat in 2005 naar Finland ging onder leiding van Yvonne Lansink Rotgerink. In de jaren die volgden was ze vaak een vaste waarde, hoewel enkele knieblessures de carriere van de guard die zich mede daardoor tot schutter ontwikkelde wel vertraagden. Na ettelijke jaren uit beeld te zijn keerde ze donderdagavond dus weer terug. Dozy den Helder is weer een stukje sterker.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.