CP3 by Basketball Totaal

Comeback Cornelius gevierd met CTO stunt tegen Lekdetec

headcoach KrisHet wilde dit seizoen maar niet lukken tegen de ploeg uit Bemmel. Maar liefst vier keer ging Lekdetec.nl na een spannende wedstrijd er met de punten vandoor, tot zaterdagavond. Na wederom een spannende wedstrijd was het dit keer wel het CTO dat aan het langste eind trok en met een 71-68 eindstand de punten in Amsterdam hield.

Bij afwezigheid van coach Remy de Wit maakte Chris van Kampen zijn debuut als hoofdcoach op het hoogste niveau in Nederland. Hij had echter een gehavend CTO team tot zijn beschikking. Emese Hof (bezoek Amerika), Deborah Vos (ziek), Esther Fokke en Mirte Scheper (beide blessure) speelden niet mee en dat bracht de selectie terug tot slechts acht speelsters. Bij Lekdetec.nl waren Lisanne de Jonge en Kris Biesters niet inzetbaar vanwege blessures en dus beschikten ook zij over slechts acht fitte speelsters.

De goede gevulde tribune in de Sporthallen Zuid stond een kleine verassing te wachten, toen Laura Cornelius in roze tenue de warming-up afwerkte en even later door speaker Ed Zappeij onder luid applaus werd voorgesteld. De revalidatie van haar kruisbandblessure verloopt voorspoedig, maar tot een echte rentree kwam het nog niet. De paar seconden aan het begin van de wedstrijd zorgen er voor dat ze speelgerechtigd blijft om mogelijk later in het seizoen haar echte rentree te maken. Het deed alle aanwezigen goed om haar weer terug op het veld te zien!

Verdedigend begonnen de CTO’ers niet scherp genoeg en in de eerste minuut kwam Lekdetec.nl al snel tot twee open lay-ups. Janiek van Veen kon echter weer snel orde op zaken stellen door tweemaal via een drive te scoren. Daarna liep het gelijk op tot halverwege het kwart. Bij de bezoekers vielen de schoten niet en de CTO’ers konden via een 10-0 run afstand nemen naar 18-8. Door een aantal slordigheden gaven de CTO’ers in de laatste anderhalve minuut deze voorsprong weer weg, via Gabrielle van den Bosch en Karin Kuijt werd het 18-15 na het eerste kwart.

In het tweede kwart lukte het in eerste instantie om de voorsprong vast te houden, maar halverwege het kwart kwam Lekdetec.nl via een score van Yordi Kathmann toch weer langszij, stand 22-23. Bij beide ploegen liep het aanvallend moeizaam en een driepunter van Anne van Vlijmen werd daarna ook met een staande ovatie door de CTO bank ontvangen. Jacobine Klerx herhaalde dit kunstje aan de andere zijde en zo bleef het stuivertje wisselen. Toch leek Bemmel met een 28-33 voorsprong te gaan rusten, maar twee steals van Laura Westerik zorgden voor een 31-33 stand bij rust.

In het derde kwart bleef het spannend. Bij CTO waren het Janis Ndiba en Laura Westerik die samen voor 17 van de 20 punten zorgden, voor de gasten was het vooral Jacobine Klerx die met 10 punten haar ploeg in de race hield. De teams gaven elkaar ook dit kwart niks toe en met een 51-52 stand begonnen konden ze zich gaan opmaken voor de beslissende periode.

Na drie minuten speeltijd in het vierde kwart was het 56-56. Janiek van Veen kon vervolgens maar liefst driemaal een driepunter raken, maar het woog niet op tegen de vele scores aan de andere kant van het veld. Hierdoor was het voordeel met twee minuten speeltijd en een 65-66 stand nog steeds in voor de bezoekers. Asa Kantebeen nam het stokje van haar captain over en schoot de vierde CTO driepunter in dit kwart raak, stand 68-66. Vervolgens pakte Karin Kuijt een steal en kon vanuit de fast break scoren. Met nog een halve minuut te spelen was het opnieuw Asa Kantebeen die een driepunter raakte en het zou de beslissende score in de wedstrijd worden. Karin Kuijt kreeg met een driepunter nog de kans om gelijk te maken, maar Lekdetec.nl kon niets meer terugdoen. Hiermee was de felbegeerde overwinning op Lekdetec.nl een feit geworden en deze werd dan ook ruimschoots gevierd in het CTO kamp.

Janis Ndiba speelde een fantastische wedstrijd en werd met 21 punten en 16 rebounds topscorer van de wedstrijd. Ook Janiek van Veen (15 punten) en Laura Westerik (14 punten) kwamen in de dubbele cijfers. Bekijk hier alle statistieken van het CTO-team.

Na een pittige trainingsweek mag het CTO team eerst genieten van een aantal vrije dagen. Donderdag pakken ze de trainingen weer op om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen Amazone.

bron: basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.