CP3 by Basketball Totaal

Comeback Anouk Biesters bij Lekdetec

Anouk Biesters straalt voorafgaand aan haar (tijdelijke?) comeback . Foto Luc Reuvers

Anouk Biesters straalt voorafgaand aan haar (tijdelijke?) comeback . Foto Luc Reuvers

Het waren maar twee minuten, maar toch: achter de nummer 12 op het wedstrijdsheet kon zondag de naam van Anouk Biesters gelezen worden. Een verrassing voor velen.

Coach van der Wielen gunde zijn assistent twee minuten in de ontmoeting met Amazone. ‘We zitten met een paar blessuregevallen, en Anouk kon zo even wennen. Als we straks nog eens krap komen te zitten dan weten we dat we op haar terug kunnen vallen’ zo zei de coach in de Gelderlander.
De Bemmelse formatie kampt met drie blessures. Lisanne de Jong moet haar eerste minuten van 2015 nog maken en Gabrielle van den Bosch en Lisa Schoen kwamen beide maar zeer spaarzaam in actie.
Het was voor Lekdetec een mooie gelegenheid om Rowan Bouwmans en Anouk Heijnens eens flink wat vlieguren te laten maken. Bouwmans kwam tot 4 punten en 5 rebounds, en Heijnens tekende voor 4 punten en 8 rebounds. Onder de borden was Jill Bettonvil weer eens heer en meester. De center van Batouwe plukte 17 rebounds , en kwam tot 8 punten in slechts 22 minuten.
Het was een teken dat de ploeg prima draaide, en dat iedereen goed haar bijdrage kon aandragen. Topscorer voor de Bemmelse lijstaanvoerder was Karin Kuijt die met 31 punten 5 rebounds en 4 assists uitcheckte. Ze schoot 12 op 15 vanuit het veld, en had daarmee het vizier knap scherp staan.
Aan de andere kant van het veld was vooral Jay Eliza Burgos een plaag voor de defensie. De guard van Amazone tekende voor 19 punten 7 rebounds en 4 assists.
Coach van der Wielen na afloop: ‘Over Schoen en van den Bosch maak ik me weinig zorgen. Lisanne komt er ook weer aan.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.