CP3 by Basketball Totaal

Column – ‘Een beetje jammer’

Geen loting meer voor de landelijke beker competities na elke ronde. Dat is een beetje jammer, want de charme van het bekertoernooi is toch het knock-out systeem! De verrassingen en… de loting!

Een bekerwedstrijd is een eenmalige wedstrijd en dat maakt soms andere krachten bij de teams los. Het is aan de ‘grote clubs’ om op te boksen tegen de ‘kleintjes’, die vol overgave zo’n wedstrijd spelen. De hoger spelende spelers moeten zich natuurlijk iedere keer weer kunnen motiveren, ook tegen ‘de kleintjes’. De ene keer lukt dat beter dan de andere.

Dat is voor mij nog het enige leuke, want ik denk elke ronde (alleen nog maar) welke verrassing zal er komen? Daarbij hebben volgens mij de rayonteams niets in de beker te zoeken! Het is wel leuk hoor zo’n pre-season bekertoernooi, maar dan instromen in de bekercompetitie van de promotie- en eredivisie teams is te vaak zinloos.

Een leuk affiche (als je die al kan maken) om later in je kantine (als je die al hebt) op te hangen ter herinnering aan die fameuze dag; meer is het niet. Klop krijgen met 50, 60 (of meer) is voor niemand leuk. Je krijgt te maken met scheidsrechters die fluiten op eredivisieniveau, ineens mag je niets meer in een wedstrijd en er komt (te) weinig of geen publiek op af en je mag soms verre reizen afleggen om afgedroogd te worden. Jammer.

En dan nog wat! In augustus wordt de loting al bepaald voor het hele seizoen, want als je iedereen een beetje kent, weet je van te voren al precies tegen wie je komt te spelen. Jammer… Het is toch veel leuker om na een ronde een echte loting te houden? Waarom doen we dat niet meer? Het is in ieder geval spannender.

Bij de dames bijvoorbeeld is nu al bekend dat huidig kampioen Probuild Lions en vice-kampioen CBV Binnenland elkaar dit seizoen alleen maar in de halve finale kunnen uitschakelen en
niet in de finale. Jammer…

Kortom: loot gewoon na elke ronde… Maar ja dat zal wel onpraktisch en te duur zijn? Heel erg jammer…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.