CP3 by Basketball Totaal

College Basketball Weekend Preview: Texas wil stunten tegen Kentucky

texass

De Texas Longhorns staan vrijdagnacht voor een haast onmogelijke opgave, als men op bezoekt gaat bij Kentucky. De Longhorns willen graag winnen van Kentucky, maar ze weten dat dit een moeilijke opgave zal worden.Dit seizoen is Texas nog ongeslagen. Alle zeven wedstrijden werden tot nu toe gewonnen, en dit seizoen kunnen de Longhorns wel eens hoge ogen gaan gooien tijden het NCAA Tournament.

Afgelopen zomer wist Texas de getalenteerde speler Myles Turner binnen te halen. Turner staat in Amerika bekend als een groot talent, wie wel eens een mooie carriére kan krijgen in de NBA. In zijn debuutjaar is Turner één van de sterkhouders bij Texas. Met een gemiddelde van 12 punten en 7 rebounds per wedstrijd is Turner een speler om in de gaten te houden bij Texas.

Texas

Texas heeft met (l.n.r. ) Jonathan Holmes, Isaiah Taylor en Myles Turner een ijzersterk trio weten binnen te halen

Helaas moet Texas het in de Rupp Arena doen zonder Isaiah Taylor. De 20-jarige guard heeft nog altijd last van een polsblessure, en is pas in januari weer beschikbaar voor de Longhorns. Op dit moment heeft de talentvolle guard een gemiddelde van 15 punten in drie wedstrijden, zijn aanwezigheid zal gemist gaan worden de komende wedstrijden.

Dit seizoen zal Texas haar wedstrijden spelen in de Big 12 confrence. De Longhorns zijn favoriet om deze Confrence te winnen, en hebben sinds jaren weer eens een sterke selectie.

Kentucky wil goede reeks voortzetten tegen Texas:

Op dit moment zijn de Kentucky Wildcats klasse apart. De afgelopen weken wist het team van coach John Calipari veel indruk te maken. Er werd zelfs her en der gesuggereerd dat de Wildcats meekonden in de NBA, maar volgens Calipari was dit grote onzin. Hij zag dat zijn team de afgelopen weken indruk maakte, maar zag ook nog voldoende ruimte voor verbeteringen.

Veel mensen verwachten dat Kentucky net als vorig seizoen ver zal komen in het NCAA Tournament. Maar nu willen de Wildcats ook tijdens het reguliere seizoen wedstrijden winnen en indruk maken,

John Calipari kan beschikken over een brede en sterke selectie. Het vertrek van Julius Randle is door de Wildcats opgevangen door de komst van Karl Towns. Verder blijven enkele sterkhouders als Aaron & Andrew Harrison, Dakari Johnson, Willie Cauley-Stein en Alex Poythress minimaal nog één seizoen bij de Kentucky Wildcats.

De Wildcats kunnen teren op twee sterke guards: Aaron Harrison en Devin Booker zijn voor veel tegenstanders een ware schrik vanwege hun snelheid. Voorafgaand dit seizoen werd Booker nog niet getipt als een vaste waarde, maar hij heeft zich de afgelopen weken sterk ontwikkeld. Daardoor heeft Booker zijn concurrent Andrew Harrison naar de bank verbannen, maar door het uitstekende rotatie-systeem van Calipari spelen wel 8 spelers meer dan 15 tot 20 minuten per wedstrijd.

Booker

Devin Booker is nu al één van de sterkhouders bij Kentucky

De Wildcats zijn zowel aanvallend als verdedigend erg sterk. Ook zij zijn dit seizoen nog ongeslagen, en deze serie zal nog wel even aanhouden. Op dit moment is Kentucky de ploeg in vorm, en lijkt het erop dat ze zelfs onoverwinnelijk zijn. Toch zullen de Wildcats vrijdagnacht tegen Texas een sterke tegenstander treffen. Twee weken geleden won Kentucky haar eerste testcase tegen Kansas, maar verder speelde men tegen zwakkere teams.

Voorspelling:

Aangezien Kentucky beschikt over het thuisvoordeel, moeten de mannen van John Calipari deze wedstrijd gewoon winnen. Toch zullen de Texas Longhorns alles uit de kast halen om te stunten in de Rupp Arena. Maar de Longhorns missen hun sterspeler Isaiah Taylor, en zijn daardoor toch enigszins verzwakt. Wie van plan was om geld in te zetten op deze wedstrijd, kan dit het beste doen op Kentucky. De Wildcats zijn nog ongeslagen, en beschikken over een sterke brede selectie.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.